Site coolinaria.ro

5 sfaturi utile pentru avocado


5 sfaturi utile pentru avocado Avocado a devenit din ce in ce mai popular la noi, datorita proprietatilor sale benefice pentru organism, dar si pentru ca este un aliment versatil. Deoarece este un fruct mai special decat restul, uneori e bine sa cunosti cateva trucuri ca sa te descurci cu el. Iata cele mai importante sfaturi pentru avocado.

1. Cum verifici daca este copt
Ai vrut de multe ori sa cumperi avocado de la supermarket sau din piata, dar nu ti-ai putut da seama daca este copt sau nu? Ei bine, foloseste urmatorul truc pentru a te convinge. Ia in mana un avocado si apasa-l usor, cu degetul. Daca se lasa putin, atunci e copt. Daca e foarte tare, atunci nu e gata inca. Daca ramane o gaura, e prea copt.

2. Ai nevoie urgent de un avocado copt
Ti-ai cumparat cativa avocado care nu s-au copt inca, dar ti-ai dat seama ca ai urgent nevoie de acestia? Ca sa-l poti folosi cu usurinta, nu trebuie decat sa-l bagi la microunde pentru 10 secunde. Acest lucru il va ajuta sa se inmoaie putin, si il vei putea gati asa cum iti doresti.

3. Cum il desfaci fara dezordine
E destul de usor sa desfaci un avocado, insa, de multe ori, poti face destul de multa murdarie in jur. Ca sa-l deschizi mai usor, foloseste un cutit. Taie-l pe jumatate, pe lungime, apoi infinge varful unui cutit puternic in sambure. Trage-l usor, iar samburele va iesi. Ai grija cand scoti cutitul.



4. Prea multi avocado
Ai cumparat cam multi avocado, si, acum ca i-ai folosit pe cei de care aveai nevoie, nu stii ce sa faci cu restul? Nu te panica. Pune-i la congelator. Inveleste-i in folie de plastic, apoi pune-i intr-o punguta pentru congelator. Atunci cand esti gata sa ii folosesti, ii poti lasa in frigider, sa se dezghete.

5. Avocado prea copt sau lovit
Daca ai cumparat un avocado prea copt sau ti-ai dat seama acasa ca este cam lovit, nu trebuie sa il arunci. Il poti transforma intr-un inlocuitor pentru unt. In plus, el este foarte sanatos pentru par, de aceea, il poti folosi ca masca de par hidratanta.

Autor:  Andreea Utza