Site coolinaria.ro

Cu ce inlocuim proteinele animale


Cu ce inlocuim proteinele animale Ai nevoie de doua sau trei portii de proteine pe zi. Daca ai decis ca vrei sa ai un stil de viata vegetarian, sau pur si simplu vrei sa mananci mai putina carne, tot vei avea nevoie de aceeasi cantitate de nutrienti. Iata cateva exemple despre cum poti inlocui proteinele animale, pentru o alimentatie mai variata.

1. Ouale
Incepe-ti ziua cu un mic dejun plin de proteine. Ouale iti vor tine de foame pana la pranz si sunt foarte versatile. Fie ca vrei un ou fiert, prajit sau omleta, intotdeuna exista un mod prin care sa le poti combina si cu alte alimente pentru a contine si mai multi nutrienti.

2. Quinoa
Aceasta cereala nu este doar o sursa bogata de proteine, ci contine fier si fibre. De asemenea, are foarte putin colesterol. Oricine are de gand sa manance proteine din alte surse decat din carne ar trebui sa incerce quinoa. Din ea iti poti face o salata, sau o poti folosi ca inlocuitor pentru orez.

3. Branza de vaca
Acest aliment este foarte accesibil si vine si in variante cu mai putine grasimi. Contine si ceva calciu care te va ajuta sa iti intaresti sistemul osos. Incearca sa combini branza cu legume pentru a avea un gust mai bogat, sau poti chiar sa adaugi fructe sau scortisoara pentru un gust mai dulce.



4. Seminte de dovleac
Un snack excelent pentru zilele in care nu ai timp sa iti faci mancare, dar si un topping foarte bun pentru salate sau supe. Desi pot fi gasite pe durata intregului an, in toate magazinele, cele proaspete se pot gasi doar toamna, cand este si sezonul dovleacului. Ai grija cate mananci pentru ca au multe calorii si multe grasimi.

5. Fasole uscata
O alegere excelenta pentru un supliment de proteine, in special datorita faptului ca are foarte putine grasimi, dar foarte multe fibre.

6. Lapte de soia
Desi toate tipurile de soia, inclusiv tofu, sunt o sursa excelenta de proteine, laptele de soia este mai versatil, ceea ce il face un aliment perfect pe care sa-l ai in preajma.

Autor:  Andreea Utza