Site coolinaria.ro

Beneficiile usturoiului


Beneficiile usturoiului Usturoiul poate fi trecut, deseori, cu vederea, insa acesta are o multime de beneficii pentru organism. El este, de multe ori, recomandat chiar de doctori, in tratarea diferitelor probleme de sanatate. Iata care sunt principalele beneficii ale usturoiului.

1. Combate raceala
Deoarece este plin de antioxidanti, usturoiul iti ajuta sistemul imunitar. Daca simti ca se apropie o raceala, nu te sfii sa consumi usturoi. Il poti prepara sub forma de ceai, cu putina miere si ghimbir, pentru a-i ameliora gustul.

2. Iti mentine silueta
Usturoiu te poate ajuta sa-ti tii greutatea sub control, dupa cum au aratat diverse studii. Asa ca, nu uita sa-l integrezi in dietele tale, caci este un aliment foarte versatil. Poate fi folosit in foarte multe mancaruri, sosuri sau salate.

3. Prevenirea cancerului
Usturoiul are proprietati importante in lupta impotriva cancerului. Un consum crescut de usturoi poate reduce riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer, in afara celui de prostata sau san.



4. Pentru psoriazis
Deoarece usturoiul are proprietati anti-inflamatorii, el poate util in tratarea psoriazisului. Incearca sa ungi zona afectata cu putin ulei cu usturoi.

5. Pentru detoxifiere
Dietele detoxifiere sunt foarte la moda acum, insa nu toate sunt eficiente. In schimb, usturoiul ne poate ajuta intr-o astfel de cura. El ajuta la eliminarea toxinelor din corp si contribuie la protectia ficatului.

6. Previne bolile cardiovasculare
Un consum crescut de usturoi ajuta la reglarea colesterolului, datorita proprietatilor sale antioxidante. De asemenea, ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar si a zaharului din sange.

Autor:  Andreea Utza