Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti ierburile proaspete


Cum sa folosesti ierburile proaspete Daca gatesti des, probabil ca ai intalnit situatia in care pur si simplu ai un surplus de ierburi proaspete. De multe ori dupa ce prepari o reteta se intampla sa ramai cu un exces de patrunjel sau cimbru. Totusi, nu ar fi deloc bine sa le lasi sa se strice in frigider, asa ca iata cateva moduri in care le poti folosi.

1. O salata
Daca iti plac salatele mari cu tot felul de verdeturi, atunci este timpul sa adaugi chiar si mai multe alimente verzi in ea. Adauga lucruri precum patrunjelul, coriandrul, tarhonul, menta sau mararul. Rozmarinul ar trebui sa fie pastrat pentru cartofi fierti. Spala-le si apoi adauga-le in salata pentru a da un gust aparte acestui preparat.

2. Sirop
Adauga niste ierburi proaspete intr-un amestec din parti egale de zahar si apa, dupa care fierbe-le si amesteca-le. Dupa ce se racesc, scoate ierburile cu o strecuratoare si foloseste acest sirop pentru a indulci ceaiurile, cocktailurile sau orice altceva are nevoie de un indulcitor. Menta merge cel mai bine in aceasta combinatie.



3. Dressing
Aceste ierburi merg perfect intr-un dressing de salata. Combinatiile cu ulei sau otet le fac utile chiar si atunci cand vrei sa iti faci un simplu sos pentru cartofii prajiti. Un astfel de amestec dureaza pana la o saptamana, tinut in frigider. Ai grija ca ierburile sa fie taiate marunt pentru a se imbina foarte bine cu dressing-ul.

4. Ulei
Daca nu ai de gand sa dai o multime de bani pe un ulei sofisticat cu gusturi extravagante, atunci ai putea sa iti infuzezi singur uleiul de acasa si sa-ti economisesti banii. Poti face asta cu orice fel de verdeturi. Apoi este bun de folosit ca dressing.

5. Prajelile
Mancarurile prajite au intotdeauna nevoie de ceva proaspat si verde cu care sa se afle in antiteza. Adauga niste verdeata peste cartofii tai prajiti sau peste orice alt fel de prajeala.

Autor:  Andreea Utza