Site coolinaria.ro

Poti slabi cu cereale?


Poti slabi cu cereale? De multe ori, cerealele sunt integrate in dietele pentru slabit. Dar oare functioneaza aceste diete? Chiar daca cerealele sunt alimente sanatoase, ele nu te pot ajuta sa slabesti daca nu faci si alte schimbari in alimentatia si stilul de viata. Iata cateva sfaturi pentru a manca cereale intr-o dieta.

1. Doua reguli esentiale
Prima regula, si poate cea mai importanta, este sa nu faci abuz de aceste cereale. Citeste ambalajul si vezi cat inseamna o portie. Limiteaza-te la una sau doua portii. Chiar daca cerealele sunt bune, asta nu inseamna ca trebuie sa mananci o portie tripla. A doua regula este sa folosesti lapte degresat. Alege-l pe cel cu cea mai putina grasime, ca sa nu-ti distruga eforturile de a slabi.

2. Alegeri corecte
Nu toate cerealele sunt facute pentru o dieta, unele nefiind deloc sanatoase. Uita de cele pentru copii, colorate sau cu diverse arome. Nici cele care contin ciocolata si pretind pentru slabit nu sunt potrivite. Alege cereale integrale si verifica lista de ingrediente. E important sa consumi cat mai multi nutrienti, dar cat mai putine calorii.

3. Prea mult zahar
Daca alegi cerealele cu prea mult zahar, iti poti ruina dieta complet. Corpul digera zaharul foarte repede, deci nivelul glucozei va creste rapid. In putin timp, te vei simti obosit si flamand si vei cauta sa consumi si mai mult zahar, pentru a-ti restaura energia.



4. Cauta varietatea
Nu te multumi cu un singur fel de cereale, ci testeaza cat mai multe variante. Se gasesc atat de multe in supermarketuri, incat nu ai nicio scuza sa nu le incerci. Cat timp ai in vedere lista de nutrienti si cea de ingrediente, nu poti da gres in alegerile tale.

5. Combina-le cu alte ingrediente
Pentru o masa mai sanatoasa si satioasa, poti combina cerealele cu alte ingrediente, cum ar fi fructele proaspete sau nucile. Vara se gasesc foarte multe fructe, deci adauga cateva dintre preferatele tale. Poti pune seminte sau nuci, insa ai grija sa nu exagerezi, caci acestea au destul de multe calorii. Doar presara cateva.

Autor:  Andreea Utza