Site coolinaria.ro

Cina de sapte stele: Restaurante in Burj al Arab


Cina de sapte stele: Restaurante in Burj al Arab La ce te gandesti prima oara cand amintesti de Dubai? La hoteluri luxoase, la mall-uri extravagante si la implinirea tuturor dorintelor, suntem siguri. Dar Dubai-ul este renumit si pentru calitatea si diversitatea restaurantelor, iar unele dintre cele mai frumoase restaurante din lume se gasesc in hotelul-simbol al acestei tari micute, cu o evolutie fenomenala, singurul hotel de 7 stele din lume, Burj al Arab.

Desi constructia lui a inceput in 1994, Burj al Arab a obtinut in scurta sa viata de pana acum o faima similara cu cea a unor constructii vechi de sute de ani, devenind un simbol al Dubai-ului, precum Tour Eiffel este pentru Franta sau Big Ben pentru Anglia.

Cel mai luxos hotel din lume este intr-adevar o experienta in sine. O camera pe noapte incepe de la aproximativ 1000 de euro, incluzind micul dejun, insa isi merita cu prisosinta banii, luxul decoratiunilor si al mobilierului, calitatea serviciilor primite de clienti, carora le este asignat un valet personal, care le raspunde la toate nevoile pe durata sejurului, dar si insasi arhitectura exterioara si interioara a hotelului fiind cu mult peste orice alt ceva.

A lua cina este o experienta de neuitat in Burj al Arab. De altfel, chiar daca nu stai in hotel iti poti rezerva o masa la unul din restaurantele, celebre si ele, ale hotelului. Al Iwan este situat chiar in lobby si serveste bucatarie araba, Bab Al Yam ofera o cina informala, pe marginea oceanului, iar Junsui este un restaurant asiatic ce nu trebuie ratat sub nicio forma. In timp ce Bab Al Yam si Junsui sunt cele 2 restaurante unde poti servi si micul dejun, cele mai faimoase restaurante sunt Al Muntaha, unde vei lua masa la 200m, dupa ce ai calatorit cu un lift panoramic, si Al Mahara, unul din cele mai bune 10 restaurante din lume, cu specific marin, unde iti vei delecta privirile cu imensul acvariu cilindic din mijlocul salii de mese.

O traditie a locului este ceaiul servit in barul Skyview de la etajul 27, unde poti urca din lobby cu liftul panoramic, ceai care va fi acompaniat de numeroase prajiturele si sampanie. De aici incolo poti merge la oricare din restaurante, pentru servirea cinei.

Pentru oricare restaurant ai opta, fa-ti rezervare din timp si intereseaza-te inainte de cum este recomandat sa fii imbracat. Restaurantele au in general un cod vestimentar elegant. Barbatii sunt rugati sa poarte camasa cu guler, blugi eleganti sau pantaloni si pantofi inchisi. Singurul foarte strict insa este Al Mahara, de altfel si cel mai scump restaurant din hotel, care cere barbatilor sacou si camasa. In cazul in care nu ai avut loc de asa ceva in bagaj, nu trebuie sa iti faci probleme, ti se va inchiria unul de catre restaurant.

Daca toate te tenteaza, insa timpul (dar si banii, pentru ca cele 7 stele ale hotelului se reflecta si in preturile din meniu) nu te lasa sa le incerci pe fiecare in parte, Burj al Arab face o propunere gastronomica de-a dreptul decadenta: un voiaj culinar, pe care il vei incepe in Al Mahara cu un aperitiv, in timp ce admiri acvariul superb din centru. Urmatorul fel il vei servi in Junsui, restaurantul chic-trendy cu specific asiatic, inainte de a descoperi de la intaltimile ametitoare la care este situat Al Muntaha peisajul din jur si delicatesele de la felul principal.

Autor:  Daniela Tiba