Site coolinaria.ro

Cum sa abordezi dietele cu supa


Cum sa abordezi dietele cu supa Dietele pe baza de supa pot fi foarte eficiente si sunt foarte bune vara, atunci cand nu mai suntem dispusi sa gatim mancaruri atat de complexe. Supele pot fi un ajutor impotriva caniculei, deoarece le poti consuma si reci, si te vor ajuta si sa slabesti. Iata cum trebuie sa abordezi o astfel de dieta.

1. Inlocuieste o masa cu o supa
In functie de dieta pe care ti-ai ales-o, poti inlocui o masa sau poate chiar doua cu o supa sanatoasa. Majoritatea oamenilor aleg sa o consume la pranz, la cina sau poate chiar la ambele mese. Daca vei inlocui doua mese vei slabi mai rapid, deoarece vei consuma un numar mult mai mic de calorii in total. Totusi, asta depinde de caloriile pe care le au supele tale.

2. Alege supe usoare
Nu toate supele sunt de ajutor in diete. Supele cremoase, cu taitei sau galuste, desi sunt delicioase, nu sunt indicate atunci cand vrei sa slabesti. Acestea sunt mai bogate in grasimi si calorii decat cele obisnuite. Cele mai bune sunt supele usoare, pe baza de legume.

3. Ai grija sa contina fibre
Fibrele sunt o parte esentiala a oricarei diete reusite, asa ca e foarte important ca supele tale sa contina fibre. Cu cat au mai multe fibre, cu atat te vor mentine satul pentru mai mult timp. Alimente ideale sunt lintea, fasolea si legumele.



4. Nu renunta la micul dejun
Chiar daca tii o dieta pe baza de supa, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti sau sa reduci drastic micul dejun. El ramane cea mai importata masa a zilei. Nu manca supa la micul dejun, ci alege alimente sanatoase, bogate in proteine si fibre. Poti consuma oua, banane, iaurturi, branza degresata sau fructe si legume proaspete.

5. Bea multa apa
Pe langa faptul ca este un obicei foarte sanatos, consumul de apa te va ajuta si mai mult in cazul dietei cu supa. Inlocuieste alte lichide, precum sucurile carbogazoase, cu apa, pentru a te ajuta la slabit.

6. Nu tine dieta pentru prea mult timp
Chiar daca poate fi o dieta utila, aceasta nu trebuie tinuta pe termen lung. Cel mai bine ar fi sa o urmezi pentru maximum o saptamana, apoi sa o mai reiei, din cand in cand. Consulta-te si cu medicul sau nutritionistul, inainte de a te hotari sa urmezi un astfel de regim.

Autor:  Andreea Utza