Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru mancare thailandeza


5 sfaturi pentru mancare thailandeza Mancarea thailandeza se poate gasi la restaurantele cu acest specific, insa o putem prepara la fel de usor si acasa. Daca nu ai mai incercat-o pana acum, poti incepe prin a integra cateva elemente de inspiratie thailandeza in mancarurile tale. Iata cateva sfaturi.

1. Foloseste ingrediente proaspete
Mancarea facuta in casa are un gust excelent atunci cand foloseste ingrediente proaspete. Mancarea thailandeza se bazeaza pe acest principiu. Cumpara legume de sezon si foloseste-le pentru a crea mancaruri delicioase. Totusi, daca nu ai de ales, poti folosi si mixurile de legume congelate.

2. Serveste alaturi de garnituri crude
In mod traditional, masa thailandeza contine si o portie de legume si ierburi proaspete, alaturi de mancarea gatita. De asemenea, acestia pun uneori putina gheata pe farfuria cu alimentele crude, ca sa le pastreze reci si crocante. Aceste garnituri iti vor oferi foarte multe vitamine si nutrienti, pe care nu poti obtine doar din mancarea gatita.

3. Tine cont de beneficiile alimentelor
Alimentele folosite cel mai des in mancarea thailandeza au foarte multe beneficii pentru sanatate. E important sa le cunosti. Limele, de exemplu, au un continut bogat in potasiu si vitamina C. Lemongrassul este o sursa buna de fier si potasiu, iar coriandrul este excelent pentru cantitatea de fibre si vitamine pe care o contine. Ghimbirul este si el popular in mancarea thailandeza, fiind ideal pentru digestie. Turmericul este un anti-inflamator eficient si un antioxidant foarte bun. Usturoiul ajuta la digestie, dar si in cazul colesterolului.



4. Indulceste pe cai naturale
Mancarea thailandeza are un gust bogat si dulce, deoarece este indulcita cu alimente naturale. De exemplu, zaharul din cocos si palmier sunt folosite foarte des. Acestea au un indice glicemic mult mai mic decat zahrul rafinat si o aroma de caramel foarte deosebita.

5. Gateste repede
Unul dintre principalele motive pentru care mancarea thailandeza este atat de sanatoasa este faptul ca este gatita foarte repede. Asta inseamna ca alimente isi pastreaza nutrientii mult mai bine, decat daca ar preparate prin alte metode. De asemenea, isi pastreaza si gustul aproape intact.

Autor:  Andreea Utza