Site coolinaria.ro

Visinele si beneficiile lor pentru sanatate


Visinele si beneficiile lor pentru sanatate Visinele sunt foarte consumate in tara noastra, dar si in restul lumii. Daca iti plac, atunci ar trebui sa stii ca a venit momentul sa te bucuri de ele si sa le incluzi in cat mai multe retete. Iata cateva beneficii pe care ti le ofera visinele:

1. Lupta impotriva cancerului
Visinele contin compusi ce ajuta la combaterea cancerului, precum vitamina C, fibrele, carotenoizi si multe altele. Un studiu a aratat ca acesti compusi gasiti in visine au o activitate mult mai intensa decat cei din suplimente.

2. Pentru un somn bun
Visinile contin melatonina, un antioxidant extrem de puternic care distruge radicalii liberi. De asemenea, te va ajuta la ameliorarea inflamatiilor si va reduce stresul. Are un rol vital in sustinerea unui somn linistit, dar si in regenerarea corpului.



3. Artrita
Compusii anti-inflamatori ce se gasesc in acest fruct te vor ajuta in cazul in care suferi de artrita. Un studiu a aratat ca femeile cu artrita ce au baut suc de visine zilnic, timp de trei saptamani, au beneficiat de o reducere a inflamatiilor. De asemenea, au simtit si o ameliorare a durerilor de oase.

4. Dureri de muschi
Daca dupa ce mergi la sala ai dureri musculare, atunci visinele te-ar putea ajuta. Atletii care consuma suc de visine inainte de o lunga cursa de alergare au mai putine dureri musculare decat de obicei. De asemenea, te vor ajuta si in cazul exercitiilor de forta ce presupun si putina rezistenta.

5. Accident vascular
Consumul de visine ar putea sa ajute la regularea genelor implicate in metabolismul grasimii si al glucozei. Acest lucru va aduce si o reducere a riscurilor de boli cardiace.

Autor:  Andreea Utza