Site coolinaria.ro

Cum sa depozitezi condimentele


Cum sa depozitezi condimentele Condimentele nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie. Ele sunt foarte importante pentru a da un gust deosebit mancarurilor tale, iar majoritatea au si beneficii pentru sanatate. Totusi, cand se aduna multe condimente, poate parea dificil sa le gasesti un mod de depozitare eficient. Iata cateva idei.

1. Un suport magnetic
Suporturile magnetice pentru condimente se gasesc destul de usor si sunt foarte utile. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli recipientele cu condimentele preferate si sa le pui pe tabla magnetica. Aceasta poate sta pe un raft sau poate fi chiar montata in perete, pentru a ocupa si mai putin spatiu.

2. Pentru plicuri
Daca obisnuiesti sa cumperi pliculete cu condimente si preferi sa le pastrezi in acel ambalaj, atunci trebuie sa le pui pe toate intr-un loc, ca sa stii de unde sa le iei. Foloseste niste agrafe de birou, pentru a tine plicurile inchise. Foloseste o cutie sub forma de dreptunghi, si aseaza-le pe toate acolo. O poti tine intr-un sertar, unde nu te va deranja si vei stii exact de unde sa iei condimentele, atunci cand ai nevoie de ele.

3. Borcanase colorate
Daca ai destul spatiu, atunci poti folosi borcane mici pentru condimente. Gasesti astfel de seturi in comert. Cumpara mai multe borcanase asortate, pe care sa le umpli cu ingredientele de care vei avea nevoie. Apoi, le poti tine pe un raft din bucatarie, in interiorul unui dulapior sau chiar in camara.



4. In camara
Daca obisnuiesti sa cumperi condimente ambalate in recipiente de sticla si preferi sa le pastrezi asa, atunci, cel mai bine ar fi sa le tii in camara. Le poti face un raft special. Totusi, daca ai destul loc in bucatarie, atunci le poti depozita si acolo.

5. Pe usa unui dulap
Daca spatiul chiar nu iti permite prea multe variante, atunci iata una extrem de utila. Pe interiorul usii unui dulap de bucatarie, instaleaza doua rafturi mici, unde poti tine foarte usor recipientele cu condimente. Nu vei ocupa spatiu in bucatarie si vei avea o organizare excelenta a ingredientelor.

Autor:  Andreea Utza