Site coolinaria.ro

Cum sa prepari o salata ca la resturant


Cum sa prepari o salata ca la resturant Salatele servite la restaurante pot parea speciale, deoarece contin amestecuri interesante si ingrediente neobisnuite, dar, cand incerci sa le recreezi acasa, nu mai par atat de bune. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci o salata ca la restaurant.

1. Dressingul
Ai fi surprins cat de usor se poate prepara un dressing gustos. Ingredientele proaspete dau un gust mult mai bun pe care nu il vei gasi in cele din comert. Cea mai populara reteta pentru dressing este sa combini 3 parti de ulei cu o parte de otet. Poti amesteca putin mustar si condimente precum fulgi de chilli sau ierburi.

2. Asezoneaza verdeturile
Cand simti ca ai nevoie de mai multa sare, cel mai probabil este si adevarat. Nu ignora niciodata asezonarea verdeturilor deoarece este un pas extrem de important in a crea salata perfecta. Produsele proaspete sunt mult mai bune atunci cand le adaugi putina sare si piper.

3. Creeaza-ti propria combinatie
Combinatia de verdeturi dintr-o salata facuta la restaurant conteaza foarte mult pentru calitatea acesteia. Din fericire, majoritatea supermarketurilor vand amestecuri de verdeturi.



4. Adauga multe ierburi
Salate sunt ocazii perfecte pentru a folosi ierburile pe care le mai ai prin frigider. Poti adauga patrunjel sau busuioc intotdeauna cand simti nevoia de mai mult gust. De asemenea, nu uita de menta, care poate da un gust cu adevarat special.

5. Taie totul marunt
O salata devine cu atat mai buna cu cat este taiata in bucati usor de mancat. Chiar daca va dura putin mai mult sa o pregatesti, rezultatul va fi cu siguranta pe masura.

6. Adauga dressingul la final
Este bine sa adaugi dressingul la final pentu a nu-ti ineca salata in prea mult sos. Ar fi si mai bine daca ai lasa dressingul undeva la indemana pentru ca fiecare sa isi puna atat cat vrea.

Autor:  Andreea Utza