Site coolinaria.ro

5 greseli atunci cand faci macaroane cu branza


5 greseli atunci cand faci macaroane cu branza Pastele cu branza sunt delicioase, mai ales atunci cand sunt facute acasa. O farfurie plina de carbohidrati, inveliti intr-un sos cremos de branza topita, practic mancarea perfecta. Este, de asemenea, si destul de usor de facut. Iata cateva greseli care te pot opri din a prepara niste paste perfecte.

1. Nu pui destula branza
Desi este sufletul acestui tip de preparat, multa lume nu pune destula branza. Exista momente cand e mai bine sa o lasi mai moale cu branza, in special din cauza grasimilor, dar nu si acum. Tot preparatul consta in gasirea cantitatii perfecte de branza.

2. Pastele
Daca ti se pare ca pastele nu se potrivesc cu sosul, nu le mai folosi. Nu poti folosi chiar orice fel de paste, si asta este o alta parte cruciala a acestui preparat. Incearca intotdeauna ca cumperi paste lungi si subtiri, precum spaghetele, deoarece vei dori mai mult gust de branza si mai putin gust de paste.



3. Prea fierte
Nimanui nu ii plac pastele lasate prea mult la fiert. Gatirea pastelor este abia primul pas in acest proces. Totusi, tine minte ca atunci cand faci paste cu branza, pastele vor fi adaugate si in sos si lasate la foc o vreme. Gateste-le perfect prima oara, pentru a avea garantia ca atunci cand le pui in sos vei avea niste paste moi.

4. Prea mult lichid
Va fi nevoie si de ceva lichid, pentru ca nu poti lasa branza sa se topeasca singura. Totusi, nu exagera, pentru ca altfel sosul nu se va mai integra la fel de bine cu pastele.

5. Amestecul
Daca ai de gand sa amesteci mai multe feluri de branza, trebuie sa alegi unele care sa se potriveasca. Trebuie tinut minte ca unele varietati se topesc mai bine decat altele, in timp ce unele au mai mult gust. Este important sa gasesti un balans perfect intre toate aceste variabile.

Autor:  Andreea Utza