Site coolinaria.ro

Iaurtul cu fructe – o alegere sanatoasa?


Iaurtul cu fructe – o alegere sanatoasa? Cu totii stim ca iaurtul este prezentat, deseori, ca o parte importanta a unei diete sanatoase. Totusi, nu toate categoriile de iaurt aduc aceleasi beneficii pentru organism. Unele pot face mai mult rau decat bine. Iata de ce iaurturile cu fructe si arome nu sunt tocmai sanatoase.

1. Contin zahar adaugat, de care nu tii cont
Daca obisnuiesti sa tii cont de cantitatea de zahar pe care o consumi zilnic, din diverse alimente, probabil nu te gandesti si la cantitatea de zahar pe care o mananci indirect. Asta inseamna ca nu iei in calcul si zaharul din diferite sucuri, cafele, cerealele de dimineata sau iaurtul cu arome.

2. Nu contin fructe, ci piure
Iaurturile cu arome vin in atat de multe varietati, ca-ti lasa gura apa numai cand le privesti pe raft, in magazin. Totusi, majoritatea nu contin fructe intregi, ci un piure procesat, plin de zahar. Asta nu face decat sa adauge si mai multe calorii.



3. Poate cauza cresterea in greutate
Am spus deja ca piureul de fructe contine multe calorii, dar si zahar. Un iaurt de 200 de grame poate contine pana la 25 de grame de zahar adaugat. Acesta se depoziteaza in corp ca grasime, iar in timp poate duce la cresterea in greutate. Pe langa asta, poate cauza si probleme de sanatate.

4. Un desert, nu o gustare sanatoasa
Pe langa multele iaurturi cu fructe, ne pot tenta uneori si varietatile cu diverse cerealele, bomboane sau alte toppinguri. Acestea sunt si mai daunatoare, caci adauga foarte multe zahar si calorii. Nu mai mananci un iaurt sanatos, ci un desert plin de ciocolata si aditivi.

5. Fa o comparatie
Ia un iaurt simplu, grecesc, si unul cu fructe. Citeste lista de ingrediente dar si tabelul nutritional si compara-le, ca sa vezi diferentele. Fii atent la cantitatea de zahar, grasimi, dar si de calorii. Atunci vei intelege de ce un iaurt simplu este mult mai sanatos pentru dieta ta.

Autor:  Andreea Utza