Site coolinaria.ro

Trucuri pentru a manca mai multe fructe


Trucuri pentru a manca mai multe fructe Pentru o dieta echilibrata, fructele sunt foarte importante. Contin multe vitamine, minerale si fibre. Totusi, poate parea o provocare sa le incluzi mai des in retetele si mesele tale zilnice. Iata cateva trucuri prin care poti manca mai multe fructe, fara sa-ti dai seama.

1. Gandeste-te la impactul asupra sanatatii
Daca mananci mai multe fructe, acest fapt te va ajuta sa reduci riscul problemelor cu inima si a multor tipuri de cancer. De asemenea, fructele contin o mare varietate de minerale si vitamine, carbohidrati si fibre. Aceasta combinatie va fi foarte buna pentru corpul tau. De exemplu, un mar are multe fibre dar nu are foarte multa vitamina C, dar daca adaugi la dieta si o portocala sau capsuni, atunci vei primi destula vitamina C pentru o zi intreaga.

2. Cele 5 portii pe zi
Multi doctori te incurajeaza sa mananci cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi. Incearca sa le mananci crude, ca sa nu te complici cu tot felul de retete pretentioase. Pe langa faptul ca vei economisi timp, te vei bucura de toate beneficiile fructelor.



3. La micul dejun
Desi esti obisnuit sa consumi oua sau cereale la micul dejun, incearca sa consumi si fructe. Este o metoda simpla, prin care vei creste aportul de nutrienti. O banana adaugata in cerealele tale sau alte fructe iti vor imbogati gustul acestei mese, dar iti si vor da destui nutrienti pentru a avea o dimineata excelenta.

4. Snacks-uri
Daca ai de gand sa mananci o portie de chipsuri, ar fi mai bine sa te gandesti sa o inlocuiesti cu o salata de fructe. Este foarte usor de facut si este perfecta ca masa, atunci cand nu ai timp sa-ti faci altceva sau pur si simplu simti nevoia de o gustare. Pe langa acest fapt, snacks-urile sunt pline de grasimi si zahar, in timp ce au un continut foarte scazut de vitamine si minerale, dar si de fibre. Aceste lucruri vor duce, printre altele, la o digestie greoaie care iti va dauna.

5. Fructul favorit
Incearca sa mananci fructul tau favorit in primele 20 de minute dupa ce te-ai trezit. Astfel, iti vei rehidrata corpul, dar ii vei da si destui carbohidrati pentru a-ti incepe dimineata plina de energie.

Autor:  Andreea Utza