Site coolinaria.ro

Slabeste eliminand lactatele


Slabeste eliminand lactatele Una dintre cele mai grele decizii pe care trebuie sa le iei atunci cand te hotarasti sa slabesti este daca sa scoti lactatele din dieta sau nu. Din pacate, femeile, in special, trebuie sa le reduca. Iata si cateva motive.
1. Contin zahar
Lactatele contin destul de mult zahar. Desi nu este o cantitate enorma, e de ajuns cat sa iti creasca nivelul de insulina, si asta este ultimul lucru pe care il doresti atunci cand vrei sa slabesti. Laptele normal are in compozitia sa 4.7% zahar, iar variantele cu grasimi reduse au chiar mai mult de atat.

2. Nutrientii
Lactatele nu au atat de multi nutrienti pe cat crezi. Multa lume te face sa crezi ca laptele este cel mai nutritiv aliment si ca ai nevoie de el pentru a-ti mari doza de calciu. Totusi, exista alte alimente care contin mult mai mult calciu decat laptele.



3. Intoleranta la lactoza
Majoritatea oamenilor nu sunt constienti de faptul ca lactatele cauzeaza iritatii ale intestinelor care previn slabitul. Intoleranta la lactate este de obicei observabila, dar, exista si unele persoane care nu isi dau seama, pentru ca la ei efectele nu sunt asa puternice.

4. Iritatii
Caseina este proteina principala din lactate, dar poate fi si o problema pentru sistemul tau digestiv. Imbuntatatirea sanatatii intestinale este una dintre primele lucruri la care ar trebui sa te concentrezi atunci cand slabesti, asa ca, cel mai bine ar fi sa renunti la lactate.

5. Flora intestinala
Lactatele formeaza acizi. De obicei, dietele noastre cauta sa echilibreze balanta dintre mancarurile alcaline si cele acidice. Consumul mai multor substante alcaline vor imbunatati digestia si sanatatea in general. Atunci cand vrei sa slabesti, vei tinti catre o digestie eficienta si o absorbtie cat mai buna a nutrientilor, ceea ce substantele acide te impiedica sa faci.

Autor:  Andreea Utza