Site coolinaria.ro

Gemuri pe care sa le incerci vara asta


 Gemuri pe care sa le incerci vara asta Vara abunda in fructe delicioase, pe care e bine sa le consumi proaspete. Totusi, nimic nu te opreste sa le transformi si in gemuri minunate, de care sa te bucuri tot timpul anului. Iata cateva gemuri pe care trebuie sa le incerci vara asta.

1. Dulceata de afine
Afinele sunt delicioase, fie ca sunt proaspete, integrate in prajituri sau transformate in gem. Ar fi pacat sa nu incerci o dulceata de afine, vara aceasta. Prepar-o in momentul cand afinele se gasesc peste tot, in piata. Nu astepta prea mult, caci odata cu trecerea sezonului lor, vor fi mai scumpe. De asemenea, nu te grabi sa le cumperi cand abia au aparut, ci asteapta ca sa ai de unde alege.

2. Dulceata de cirese
Dulceata de cirese se poate face din mai multe tipuri de cirese. Astfel, poti face din cirese obisnuite, albe sau amare. Cele din urma rezulta intr-o dulceata foarte fina si deosebita. Insa si ciresele obisnuite se pot transforma intr-un gem delicios, dulce-acrisor, numai bun pentru clatite.



3. Gem de zmeura
Gemul de zmeura se prepara in cantitati mai mici, deoarece fructele sunt micute si nu obtii foarte mult. Totusi, acesta merita toate laudele, caci, daca este pregatit bine, este absolut delicios si are un miros aparte. Nu te sfii sa incerci un gem de zmeura, chiar daca obtii doar 2-3 borcane. Daca iti place, poti face oricand mai mult.

4. Gemul de caise
Gemul de caise este unul dintre gemurile cu un miros splendid, alaturi de cel de zmeura. Caisele se gasesc acum in piata, deci e momentul potrivit sa cumperi cateva kilograme si sa te pui pe treaba. Gemul de caise are o textura deosebita si poate folosit chiar si in diverse prajituri.

5. Gemul de piersici
Acesta nu este la fel de popular ca gemul de caise, insa este delicios. Precum caisele, si piersicile se gasesc foarte usor acum si au un pret accesibil. Este timpul sa cumperi cateva si sa prepari un gem delicios.

Autor:  Andreea Utza