Site coolinaria.ro

Totul despre nucile de cocos


Totul despre nucile de cocos Nucile de cocos se gasesc in supermarketuri, insa cat de multa lume le cunoaste? Iata cateva informatii esentiale despre nucile de cocos, apa, laptele si uleiul de cocos.

1. Apa sau lapte de cocos?
Multa lume crede, in mod gresit, ca in interiorul nucii de cocos se gaseste laptele de cocos. De fapt, lichidul din acestea se numeste apa de cocos, si nu are deloc consistenta unui lapte. Laptele de cocos se face din sucul extras din miezul nucii si apa.

2. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este uleiul care provine din miezul nucii de cocos. Pe piata exista multe variante, fiecare avand calitate diferita. Cele de slaba calitate trebuie evitate, deoarece, pentru procesarea lor se folosesc chimicale dure. De asemenea, pot contine reziduuri din aceste chimicale, pot fi hidrogenate si odorizate, pentru a mirosi frumos.

Uleiul bun de cocos este cu totul altceva, si poate fi consumat in siguranta. Este o alegere mult mai buna decat alte uleiuri, care se transforma in acizi trans, daunatori pentru sanatate.



3. Ce tip de nuca de cocos sa alegi?
Exista mai multe tipuri de nuci de cocos, insa, pentru a alege unul, trebuie sa tii cont de metabolismul tau. Nucile “tinere” sunt bune pentru toata lumea, dar in special pentru cei care vor sa consume mai multi carbohidrati. Nucile mature, pe de alta parte, sunt surse bune de proteine.

4. Beneficii pentru sanatate
Nuca de cocos are foarte multe beneficii pentru sanatatea ta. Apa proaspata de cocos este una dintre cele mai bogate surse de electroliti si poate fi folosita pentru a preveni dezhidratarea.

Nuca de cocos te poate ajuta sa slabesti sau doar sa-ti mentii greutatea actuala. Este cunoscuta pentru faptul ca reduce riscul bolilor de inima si reduce colesterolul. Are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice, prevenind multe alte boli. De asemenea, iti va oferi un plus de energie, iti va revigora pielea si va preveni ridurile.

Autor:  Andreea Utza