Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru supe reci


Sfaturi pentru supe reci Supele sunt minunate pentru vara, in special cele reci. Sunt hranitoare, sarace in calorii si racoritoare. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii supe reci delicioase.

1. Alege ingrediente de buna calitate
Supele reci nu au nevoie de prea multa pregatire, fie ca le faci la foc si le racesti, fie ca le prepari direct la rece. Mai ales cand le prepari direct la rece, cu blenderul, de exemplu, foloseste cele mai bune legume pe care le poti gasi.

2. Fa-o cu cateva zile inainte
Ca sa-i permiti supei sa capete un gust bogat, ar fi mai bine sa o faci cu 1-2 zile inainte sa o consumi. Asta va ajuta aromele sa se combine intre ele. In plus, daca o prepari pe foc, ii trebuie destul timp ca sa se raceasca cum trebuie, pana sa o poti baga la frigider.

3. Aromele
Probabil ai observat ca, atunci cand consumi alimente reci, multe tind sa-si piarda din aroma initiala. Asta se intampla si cu supa. Ca sa nu obtii o supa rece fara gust, foloseste mai multe condimente decat ai face in mod obisnuit. Nu uita de asezonare. In plus, gust-o din nou, inainte de a o servi si mai adauga sare sau putin suc de lamaie, daca este nevoie.



4. Smantana
Multa lume obisnuieste sa adauge smantana in supa, deoarece ii da un gust mult mai bogat si special. Daca si tie iti place, atunci adaug-o chiar inainte sa servesti supa. Astfel, o vei mentine proaspata pentru mai mult timp, pe cea din frigider. In plus, eviti diverse probleme care ar putea aparea si dauna, cum ar fi separarea smantanii.

5. Pentru o supa si mai rece
Daca vrei o supa cu adevarat rece, atunci iata un mic truc. Cu jumatate de ora inainte de a o servi, baga in congelator castronul in care o vei manca. Vei pastra supa foarte rece, ca si cum ar avea gheata in ea.

Autor:  Andreea Utza