Site coolinaria.ro

Cum sa faci o cafea mai buna la serviciu


Cum sa faci o cafea mai buna la serviciu Cafeaua este cel mai bun aliat in diminetile grele de la serviciu. Te ajuta sa te trezesti si iti da energie pentru restul zilei. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti faci o cafea mai buna la locul de munca.

1. Aparatul de cafea
Acesta este primul lucru la care ar trebui sa te gandesti. Daca pana acum aveai o cafea excelenta iar de ceva vreme ai impresia ca este diferita, s-ar putea sa fie din cauza aparatului. Cel mai probabil, nu a fost niciodata curatat. Roaga pe cineva sa o faca, cat mai curand.

2. Cafea boabe
E mai bine sa cumperi cafea boabe si o rasnita. Este cel mai usor mod in care poti imbunatati cafeaua de la serviciu. Colegii vor fi, cu siguranta, de acord cu aceasta schimbare. De asemenea, nu folosi prea multa cafea, caci ii poti altera gustul. O lingura de cafea este de ajuns pentru o ceasca.

3. Apa distilata
Tipul de apa este si el important. Incearca sa cumperi apa distilata sau filtrata. Nici nu conteaza daca o faci la ibric sau la aparat, diferenta se va simti imediat. Chiar daca apa ta are un gust acceptabil, aceasta tot va altera gustul cafelei.



4. Timpul de pregatire
Desigur, ca orice alta bautura existenta, daca o cafea sta prea mult timp fara sa fie bauta, calitatea ei va scadea. Asigura-te ca bei cafeaua cat se poate de proaspata. Ca sa stie toata lumea cand a fost facuta cafeaua, obisnuiti-va sa lasati un biletel langa ea, pe care sa scrie ora.

5. Producatorii locali
Cumpara intotdeauna cafeaua de la producatorii locali. Uita de supermarketuri, boabele de cafea macinate in oras vor fi mult mai proaspete decat cele din magazin. In plus, vei gasi mai multe varietati interesante, care merita incercate.  

Autor:  Andreea Utza