Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru cartofi la cuptor


 Sfaturi pentru cartofi la cuptor Fie ca facem cartofi copti in coaja sau feliati, ei sunt deliciosi si simplu de preparat. In plus, alaturi de o salata, pot constitui o masa foarte satioasa si sanatoasa. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii cartofii copti perfecti.

1. Spala-i foarte bine
Nu trebuie sa decojesti cartofii pe care-i faci la cuptor, decat daca vrei neaparat. In schimb, este foarte important sa-i speli cat mai bine. Ei sunt plini de noroi si praf, atunci cand ii aducem din piata sau supermarket. Foloseste un burete abraziv special pentru acestia, pe care sa nu-l mai folosesti dupa la spalat vase.

2. Inteapa-i cu furculita
Daca vrei sa-i coci in coaja, fara sa-i mai feliezi, atunci nu uita sa folosesti o furculita si sa-i intepi de cateva ori. Este un pas foarte important, ca sa eviti orice accident s-ar putea petrece in cuptor. In plus, aceste gaurele permit caldurii dinauntrul cartofului sa iasa in siguranta, fara sa faca o mica explozie.



3. Condimente
Este foarte important sa condimentezi cartofii. Daca ii feliezi inainte de a-i baga la cuptor, atunci prepara un amestec din ulei si condimentele tale preferate. Cel mai popular este rozmarinul, insa, daca nu-ti place, poti folosi orice ierburi doresti. Foloseste ulei de masline si putina sare, neaparat.

4. Adauga putina apa
Daca prepari cartofi feliati la cuptor si la un moment dat par sa se lipeasca de fundul tavii, atunci adauga o cana-doua de apa. Iti vei da seama cand ceva nu e in regula, dupa sunetul pe care il scot. Apa ii va ajuta sa nu se mai lipeasca si nu va trebui sa faci abuz de ulei, pentru acest scop.

5. Folia de aluminiu
Multa lume pregateste cartofii in folie de aluminiu, insa acest lucru nu e neaparat necesar, decat daca-i faci in aer liber, direct pe gratar. Daca-i faci in casa, nu trebuie decat sa-i pui pe o tava, direct la cuptor.

Autor:  Andreea Utza