Site coolinaria.ro

Cum poti folosi menta


Cum poti folosi menta Indiferent ca ai menta proaspata sau uscata, aceasta poate fi folosita in foarte multe feluri, fie pentru gatit, fie pentru gospodarie. Iata cateva moduri in care poti utiliza menta:

1. In iaurt
Iaurtul grecesc este o alegere foarte buna pentru micul dejun, mai ales cand il combini cu cateva fructe proaspete. Capsunile sau afinele sunt alegeri foarte bune, mai ales ca sunt in sezon. Ca sa-i dai un plus de aroma adauga si cateva frunze de menta, maruntite.

2. Pentru smoothie-uri
Daca esti un fan inrait al smoothie-urilor, atunci trebuie sa stii ca menta poate fi un ingredient excelent. Poti adauga 3-4 frunze maruntita intr-un smoothie proteic sau chiar intr-unul cu ciocolata. Nu uita sa pui si seminte de in, pentru mai multe beneficii nutritionale.

3. Cuburi de gheata
O idee foarte buna pentru lunile toride de vara este sa faci cuburi de gheata cu menta. Prepara un ceai de menta din frunze uscate, pe care lasa-l la racit. Apoi, toarna-l in forme speciale pentru gheata. Apoi, cand vrei sa-ti imbunatatesti limonada sau orice alta bautura, adauga 2-3 cuburi de gheata cu menta.



4. Pentru deserturi
Deserturile cu menta sunt delicioase, de aceea trebuie sa le incerci. Ca sa nu-ti umpli prajiturile cu creme de menta cumparate din comert, foloseste menta naturala. Macina menta si pune cam doua linguri in aluatul tau. Menta se potriveste foarte bine in deserturile cu ciocolata.

5. Scapa de insecte
Dupa cum am spus, menta este utila si in gospodarie, nu doar pentru mancare. O poti folosi ca sa tii departe insectele enervante. Pune un ghiveci cu menta chiar la intrarea in casa sau la geamuri, daca stai la bloc.

6. Reimprospateaza aerul
Pentru acest lucru poti folosi uleiul de menta, deoarece miroase mai puternic decat menta naturala. Pune cateva picaturi in apa cu care speli pe jos, iar intreaga casa va mirosi excelent si foarte fresh.

Autor:  Andreea Utza