Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru jumarile din tofu


5 sfaturi pentru jumarile din tofu Majoritatea oamenilor aleg cerealele sau ouale pentru micul dejun. Totusi, nu poti manca omlete sau ochiuri in fiecare dimineata. In schimb, poti prepara jumari din tofu, branza din soia. Iata cateva sfaturi pentru acest mic dejun original.

1. Foloseste un tofu de calitate buna
Tipul de tofu pe care il alegi depinde de preferintele tale. Gandeste-te cum ai manca niste oua facute jumari. Daca iti plac cele moi, atunci alege un tofu mai moale. Daca iti plac mai tari, atunci alege un tofu mai ferm. Totusi, cauta unul de calitate buna, pentru un rezultat optim.

2. Turmeric
Un ingredient care se foloseste foarte des in aceasta reteta este turmericul. Acesta contribuie la aroma preparatului final. In plus, este foarte sanatos. Poti adauga un sfert de lingurita de turmeric sau chiar una intreaga, depinde de preferintele tale.



3. Amestecul de condimente
Pentru ca jumarile din tofu sa aiba un gust excelent, trebuie sa folosesti condimente. Ideea este sa faci un amestec din condimente si putina apa, pe care sa-l torni peste jumari. Poti alege ingrediente precum usturoiul, ceapa, oregano, boia, coriandru, patrunjel sau marar. De fapt, posibilitatile sunt nenumarate.

4. Legume
Legumele sunt o parte importanta a acestei reteta. Chiar daca tofu condimentat are un gust excelent, ai nevoie si de legume, ca sa completezi micul dejun. Poti folosi ciuperci, fasole, dovlecei, spanac sau ardei.

5. Ceva proaspat
Pentru ca preparatul sa fie complet si sanatos, serveste alaturi de o portie de legume proaspete. Avocado este o alegere foarte buna, datorita proprietatilor sale benefice pentru organism. Si rosiile sunt potrivite in acest sens.

Autor:  Andreea Utza