Site coolinaria.ro

Slabeste cu patrunjel


Slabeste cu patrunjel Patrunjelul proaspat este folosit de obicei in salate sau supe, pentru a imbunatati gustul acestora. Totusi, el contine o multime de nutrienti si substante benefice, ideale pentru slabit. Iata cateva motive pentru care sa-l folosesti mai des in dieta ta.

1. Are putine calorii
230 de grame de patrunjel au un jurul a 22 de calorii si 0.47 grame de grasimi. Este perfect pentru atunci cand vrei sa tai din ambele. Chiar daca 230 de grame par destul de mult, majoritatea retetelor mediteraneene folosesc destul de mult patrunjel.


2. Fibre

Patrunjelul are o multime de fibre. Cantitatea de 230 de grame despre care am vorbit mai sus contine undeva in jurul a 2 grame de fibre. Desi par putine la prima vedere, trebuie sa te gandesti ca numarul caloriilor consumate este extrem de scazut. Fibrele au o multime de beneficii, printre care reducerea apetitului.



3. Ceaiul

Ceaiurile cu patrunjel au si ele o multime de nutrienti, printre care vitamina A, potasiu, calciu, foliti, fosfor si vitamina C. De asemenea, are si proprietati antioxidante care te vor ajuta sa iti scazi nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale.
4. Combinatii cu patrunjel
Daca nu iti place ceaiul simplu, doar cu patrunjel, atunci poti face un amestec de ierburi pentru a avea efecte si mai benefice. Poti adauga papadie, tulpina de cirese sau matase de porumb.

5. Alte beneficii
Acest aliment contine si fier, care iti va ajuta corpul la producerea celulelor rosii. De asemenea, mai contine si vitamina K. Ea ajuta la coagularea mai eficienta a sangelui.

Autor:  Andreea Utza