Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru tartele de legume


Sfaturi pentru tartele de legume Tartele nu sunt doar pentru desert, ci ele se pot transforma intr-un pranz sau o cina delicioasa. Desigur, tartele cu legume au alte reguli fata de cele cu fructe. Iata cateva dintre acestea.

1. Coace crusta
E foarte important sa coci crusta inainte de a pune umplutura. Daca vei pune oua peste un aluat necopt, acesta se va imbiba si nu va mai fi la fel de crocant. Pune-o la cuptor pana cand se rumeneste, apoi scoate-o si las-o la racit. Nu pune umplutura imediat.

2. Foloseste cate oua iti spune reteta
Oricat de mult ti-ar placea sa integrezi oua in retetele tale, trebuie sa te rezumi la ceea ce-ti spune reteta pe care o folosesti. O crema perfecta din oua si lapte inseamna un echilibru intre cele doua ingrediente. Daca vei folosi mai multe oua, atunci vei obtine o textura gumoasa si prea tare. Daca nu folosesti destule, atunci crema nu se va prinde cum trebuie.

3. Umpluturile
Atunci cand incepi sa adaugi legume in crema de oua si lapte, ai grija ca acestea sa fie cat se poate de uscate. De exemplu, daca pui ciuperci, nu uita sa le pregatesti in tigaie inainte. Daca folosesti spanac, atunci stoarce-l cat de bine poti, pentru a scapa de o mare cantitate de apa care ti-ar putea ruina tarta.



4. Coacerea
Daca vrei sa obtii o crusta usor maronie, nu pune tarta pe grilajul de sus al cuptorului. Cel mai bine ar fi sa o pui pe cel de jos, pentru a se rumeni uniform, atat la baza, cat si in laterale.

5. Scoate-o la timp
Nimic nu e mai dezamagitor decat o tarta arsa, dupa ce te-ai chinuit atat de mult sa iasa bine. Tarta este gata atunci cand marginile sunt stabile, dar centrul este inca putin moale. Ea trebuie sa tremure putin, daca o scuturi usor. Daca o lasi prea mult, poate deveni mult prea tare.

Autor:  Andreea Utza