Site coolinaria.ro

Greseli comune cand prepari ciupercile


Greseli comune cand prepari ciupercile Ciupercile sunt un mod excelent prin care sa adaugi nutrienti in mancarurile tale. Le poti folosi intotdeauna in loc de carne, indiferent de sortiment. Iata cateva dintre greselile comune pe care oamenii le fac atunci cand se gandesc sa-si prepare un pranz cu ciuperci.

1. Spalarea
Ciupercile sunt mici bureti, ceea ce inseamna ca vor inmagazina orice fel de umezeala. Daca le speli, vor ramane pline de apa. In schimb, cel mai bine ar fi daca le-ai sterge cu un prosop de bucatarie, fara sa folosesti apa. Daca ciupercile par curate, nu mai este cazul sa te obosesti sa le mai faci nimic, le poti adauga direct in tigaie.

2. Gateste-le la foc mare
Dupa cum am spus, ciupercile sunt pline de apa. Atunci cand vrei sa le prepari, ar trebui sa stii ca daca le vei pune la foc mic, atunci ele vor fierbe in propriul lichid. Cel mai bine este sa le pui la foc mare, pentru a capata o culoare maronie si frumoasa. Asigura-te ca toata apa s-a evaporat inainte sa le scoti.

3. Uleiul
Pentru ca oamenii vor sa gateasca cu foarte putin ulei, gandindu-se ca isi salveaza cateva calorii, de multe ori isi strica propriile retete. Din moment ce ciupercile absorb o multime de grasimi si pentru ca le gatesti la foc mare, ar trebui sa aiba destul ulei pentru a evita arderea.



4. Nu exagera
Prea multe ciuperci in tigaie insemna ca lichidul nu va avea loc pe unde sa se evapore. Daca pui foarte multe, pur si simplu le vei fierbe.

5. Nu le taia mereu
Ciupercile nu trebuie sa fie intotdeauna taiate, pot fi preparate si intregi. Exista o multime de retete care folosesc ciupercile intregi, asa ca nu evita sa le folosesti in starea lor naturala.

Autor:  Andreea Utza