Site coolinaria.ro

Cum sa pastrezi fructele si legumele


Cum sa pastrezi fructele si legumele Dupa o sesiune de cumparaturi, e greu sa gasesti loc pentru toate alimentele. Iata cateva sfaturi despre cum sa pastrezi fructele si legumele.

1. Nu le amesteca
Nu amesteca niciodata legumele cu fructele. Substantele care contribuie la coacerea fructelor nu sunt deloc benefice pentru legume. Acestea pot contribui la coacerea sau stricarea prematura a acestora.

2. Pentru legume
Inainte de a le pune in locul destinat depozitarii, scoate orice fel de nod cu care sunt legate intre ele, apoi taie orice fel de frunze care sunt in exces. Daca le pui in pungi, tine minte sa faci cel putin o gaura in acestea pentru a imbunatati circulatia aerului.

3. Pentru fructe
Fructele precum avocado, merele, rosiile sau mango vor continua procesul de coacere atunci cand stau pe tejghea. Ele nu trebuie puse neaparat la frigider. In schimb, citricele si fructele de padure trebuie neaparat tinute intr-un loc racoros.



4. Impachetarea
Lasa legumele intotdeauna foarte libere. Cu cat sunt mai apropiate unele de celelalte, cu atat se vor strica mai repede. Verdeturile pot fi spalate inainte de depozitare, in timp ce ciupercile nu trebuie spalate, cel putin nu inainte sa le folosesti.

5. Ai grija la banane
Ele se vor strica foarte repede si, de asemenea, vor provoca si accelerarea procesului de coacere la alte fructe din acest motiv. Ai mare grija cu ele si consuma-le cat mai repede, sau depoziteaza-le separat.

Autor:  Andreea Utza