Site coolinaria.ro

Bauturi potrivite pentru dieta


Bauturi potrivite pentru dieta Cel mai greu intr-o dieta poate fi sa-ti alegi bauturile care sa te ajute. Cele carbogazoase nu sunt deloc potrivite, iar daca te-ai obisnuit sa le consumi regulat, va trebui sa renunti la ele. Iata cateva dintre bauturile potrivite intr-o dieta.

1. Apa rece
Poti arde un surplus de 100 de calorii pe zi daca bei apa foarte rece. Asta se intampla deoarece corpul tau va arde calorii prin reglarea temperaturii corpului in urma scaderii acesteia dupa consumul de lichide reci. Pentru a-i da gust, poti pune putin suc de lamaie, ghimbir, menta sau orice alt fruct.

2. Lapte degresat
Laptele are mult calciu si te poate ajuta sa slabesti, deoarece calciul reduce efectele hormonilor care impiedica procesarea grasimilor. In plus, iti micsoreaza apetitul, ceea ce inseamna ca vei consuma mai putine calorii in timpul zilei.



3. Ceai verde
Ceaiul verde ajuta la arderea grasimilor. Cofeina ajuta metabolismul sa arda mai multe grasimi. De asemenea, acest ceai este si diuretic, deci te va ajuta atunci cand ai probleme cu burta.

4. Cafea
Contine cofeina, deci efectele vor fi similare cu cele descrise de mai sus. In plus, cafeaua iti va da mai multa energie pentru atunci cand faci exercitii fizice. Totusi, nu ar trebui sa consumi mai mult de 1-2 cani pe zi.

5. Smoothie cu iaurt
Smoothie-urile iti reduc apetitul. In plus, iaurtul iti va potoli apetitul, datorita continutului sau bogat in calciu. Un studiu a aratat ca poti pierde cu 61% mai multe grasimi prin adaugarea iaurtului in dieta.

Autor:  Andreea Utza