Site coolinaria.ro

5 reguli esentiale pentru piureul de cartofi


5 reguli esentiale pentru piureul de cartofi Desi piureul de cartofi pare un preparat destul de usor, are si el cateva reguli care trebuie respectate. Presupunand ca stii deja cum trebuie sa il faci, iata cateva sfaturi care sa te ajute sa-l imbunatatesti.

1. Foloseste cartofi de calitate
Pentru un piure bun trebuie sa folosesti cartofi cat mai buni. Nu pregati un piure din niste cartofi uitati pe undeva. Experimenteaza cu mai multe varietati si vezi care-ti plac cel mai mult. Cel mai bine ar fi sa folosesti un soi bogat in amidon, care sa absoarba bine laptele si untul.

2. Pune sare
E foarte important sa pui sare in apa in care fierbi cartofii. La fel ca pastele, si cartofii absorb din aceasta apa. Chiar daca incerci sa limitezi aportul de sare, nu sari peste acest pas. S-ar putea chiar sa nu mai vrei sa adaugi sare cand il servesti, ceea ce ar fi bine.



3. Incepe cu apa rece
Este o mare greseala sa incepi pregatirea cartofilor cu apa calda. Desi pentru multe legume se foloseste acest procedeu, nu este potrivit si aici. Acest obicei poate duce la cartofi fierti inegal. Exteriorul va fi prea fiert, in timp ce interiorul va ramane tare si nefacut. Pentru a-i fierbe perfect, pune-i intr-o oala mare cu destula apa rece, incat sa-i depaseasca cu cativa centimetri.

4. Lactate
Fie ca adaugi lapte, smantana, unt sau toate acesta, e important sa nu le pui reci. Acestea nu se vor absorbi la fel de bine. Scoate aceste alimente din frigider cu destul timp inainte, incat sa ajunga la temperatura camerei cand le vei folosi. In plus, iti va fi mult mai usor sa lucrezi cu unt moale, decat cu unul abia scos de la frigider.

5. Nu-i pasa prea mult
E foarte usor sa exagerezi cu prepararea cartofilor si sa obtii un piure cu un gust ciudat sau cu o textura neplacuta. Nu folosi mixerul, pentru ca poate duce tocmai la acest rezultat. In schimb, foloseste o presa manuala pentru cartofi. Vei obtine un piure mult mai pufos si mai bun.

Autor:  Andreea Utza