Site coolinaria.ro

Cum prepari lapte de soia din faina


Cum prepari lapte de soia din faina Pe langa laptele clasic, exista multe varietati facute din seminte sau nuci care sunt din ce in ce mai consumate. Cele mai populare sunt din alune de padure, boabe de soia, migdale sau cocos. Daca iti place sa mai inlocuiesti laptele normal, din cand in cand, afla ca din faina de soia poti face foarte usor lapte.

1. Alege faina de soia
Prima oara alege tipul de faina pe care il vei folosi in reteta. Exista doua feluri de astfel de faina, una cu grasimi si una degresata. Primul tip contine uleiurile naturale si substantele pe baza de ulei ce se gasesc in soia, in timp ce al doilea a fost procesat pentru a scapa de ele. Alege varietati neprocesate atunci cand iti faci laptele.

2. Alte ingrediente
Acum trebuie sa alegi si celelalte ingrediente. Vei avea nevoie de faina de soia, apa, o cratita, o strecuratoare si niste boluri. Daca vrei mai mult gust, atunci poti adauga fie extract de vanilie, miere sau orice fel de fructe proaspete.

3. Prepararea
De obicei, proportia potritiva este de o parte faina de soia si trei parti apa. Primul pas este sa pui apa la fiert. Dupa ce da in clocot, adauga faina de soia in timp ce amesteci continuu, pana cand se disperseaza in mod egal in toata apa fiarta.



4. Ingroasa laptele
Lasa mixtura sa fiarba 20-25 de minute la foc mic si nu uita sa amesteci din cand in cand. Dupa acest timp, amestecul se va ingrosa. Acum tot ce trebuie sa faci este sa continui sa o lasi sa fiarba pana cand laptele va avea consistenta dorita. Daca ti se pare prea gros, atunci mai adauga apa fiarta.

5. In final
Scoate cratita de pe foc, atunci cand laptele este perfect pentru consum. Acum va trebui sa strecori excesul de faina cu tifon. Depoziteaza-l in frigider, dar ai grija sa-l consumi repede, deoarece se strica in 24 de ore.

Autor:  Andreea Utza