Site coolinaria.ro

Seminte care te ajuta sa slabesti


Seminte care te ajuta sa slabesti Stim deja ca nucile si semintele sunt foarte importante pentru o alimentatie sanatoasa. Totusi, semintele pot fi un aliat important si in dietele de slabit. Ele se digera mai usor decat nucile si au mai putine grasimi. Iata care sunt cele mai bune seminte pentru slabit.

1. Semintele de dovleac
Unele dintre cele mai bune seminte pentru slabit sunt cele de dovleac. Ele contin mai mult zinc decat orice alte seminte, iar acest element este important pentru arderea grasimilor. El ajuta organismul la dezvoltarea muschilor. De asemenea, semintele de dovleac contin fier si magneziu, ambele foarte importante pentru mentinerea nivelului de energie.

2. Semintele de floarea soarelui
Acestea sunt foarte bogate in vitamina E, care actioneaza ca un antioxidant puternic. Combate inflamatiile si lupta impotriva toxinelor din corp. De asemenea, ele sunt o sursa importanta de magneziu. Semintele de floarea soarelui contribuie la sanatatea sistemului nervos si iti dau energie, pentru a putea arde mai multe calorii. Totusi, e important sa le consumi crude, nu prajite.



3. Semintele de in
Sunt unele dintre cele mai bune surse de omega 3. Aceasta substanta ajuta organismul sa arda mai multe grasimi si regleaza nivelul insulinei din corp. De asemenea, semintele de in contin fier, proteine si multe fibre, care te vor ajuta sa te simti satul mai repede.

4. Semintele de chia
Semintele de chia sunt bogate in fibre, omega 3, magneziu, potasiu, fier si sunt sarace in grasimi. Doua linguri de seminte contin doar 5 grame de grasime. Ele sunt facute din fibre solubile care se transforma intr-un fel de gel, de aceea poti prepara budinci sanatoase din aceste seminte. Adauga-le in smoothie-uri sau in cerealele de dimineata pentru a-ti oferi senzatia de satietate.

5. Semintele de susan
Sunt excelente pentru dieta datorita continutului bogat in minerale si proteine. Ele contin calciu, magneziu, vitamina E si zinc. Corpul are nevoie de acestea pentru a-si pastra un metabolism sanatos si o cantitate echilibrata de zahar in sange.

Autor:  Andreea Utza