Site coolinaria.ro

Beneficiile uleiului de canepa


Beneficiile uleiului de canepa Canepa este o recolta controversata in unele regiuni ale lumii, in special datorita substantelor psihoactive continute. In unele regiuni este chiar interzisa. Totusi, ea se cultiva si este folosita chiar si in bucatarie, in special varietatea industriala. Iata cateva moduri in care sa folosesti uleiul de canepa.

1. Circulatia
Uleiul de canepa este complet natural si este folosit ca un ulei hidratant ce poate fi aplicat dupa baie. Cand iti masezi corpul cu el, vei hrani pielea si vei imbunatati circulatia sangelui.

2. Gatit
Acest ulei este util si pentru gatit, desi nu este indicat sa-l expui la temperaturi foarte ridicate. Il poti folosi foarte usor in salata atunci cand nu mai ai ulei de masline.



3. Par
Multe sampoane sau uleiuri de par contin ulei de canepa. El poate imbunatati circulatia sangelui si te va ajuta in lupta impotriva matretii. De asemenea, infectiile sunt tinute la distanta.

4. Proteine
Acest ulei contine 25 de procente de proteine. Printre acestea exista si aminoacizi importanti, cum sunt cei gasiti si in oua sau carne. In comparatie cu celelalte uleiuri, acesta iti da o doza de proteine fara un adaos inutil de calorii.

5. Nutritie
Uleiul contine acizi grasi polinesaturati si foarte putini din cei saturati. Acesti acizi polinesaturati sunt esentiali pentru buna functionare a organismului si sunt in general foarte greu de gasit in dietele traditionale.

Autor:  Andreea Utza