Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru o mamaliga reusita


Sfaturi pentru o mamaliga reusita Desi toata lumea crede ca stie sa faca o mamaliga, de multe ori nu iese chiar asa cum trebuie. Exista cateva reguli vechi, care inca sunt folosite pentru aceasta reteta si care nu sunt tocmai potrivite. Iata cateva sfaturi importante pentru atunci cand vrei sa faci o mamaliga excelenta.

1. Lapte
Toata lumea face mamaliga cu apa. Probabil te vei speria cand vei auzi ca ea ar putea fi facuta si cu lapte. Desi traditia spune altceva, laptele ii va schimba textura si o va face mai cremoasa. Totusi, poti folosi si apa, dar este bine de stiut ca poti schimba reteta si sa-i adaugi si ceva nou.

2. Raportul malai - lichid
Indata ce te-ai hotarat asupra lichidului pe care il vei folosi, este timpul sa te gandesti la raportul dintre malai si lichid. Orice reteta care spune ca ar trebui sa folosesti mai putin de patru parti de apa la o parte de malai trebuie evitata. Totusi, cateodata chiar si acest raport pare sa fie prea putin, asa ca cel mai bine ar trebui sa folosesti cinci parti de apa la o parte de malai pentru o mamaliga perfecta.



3. Gatitul
Daca ai folosit un raport perfect pentru mamaliga, urmatoarea intrebare este pentru cat timp sa o gatesti. Una dintre marile greseli este faptul ca oamenii o servesc cat timp este foarte moale. Desigur, aici este vorba si despre parerea personala, deoarece unora chiar le place asa.

4. Timpul
Timpul optim pentru a face o mamaliga este de 45 de minute, chiar o ora. Problema vine atunci cand oamenii incearca sa-l scurteze. Nu va trebui sa amesteci in continuu in timpul aceste ore. Totusi, vei avea nevoie sa te dedici putin retetei si sa ai rabdare pana va fi cu adevarat gata.

5. Metode alternative
Exista si o metoda prin care sa faci mamaliga la microunde. Daca vei incerca acest lucru, trebuie sa stii ca vei avea nevoie de un bol foarte mare, deoarece apa se comporta foarte ciudat in astfel de cuptoare, ceea ce inseamna ca ar putea sa dea pe afara.  

Autor:  Andreea Utza