Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajiturile cu ciocolata


Sfaturi pentru prajiturile cu ciocolata Prajiturile cu ciocolata pot fi pretentioase, mai ales cand incerci sa experimentezi cu retete noi. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa faci intotdeauna tortul sau prajitura perfecta.

1. Cacao
Cumpara intotdeauna cea mai buna cacao pe care o poti gasi. Calitatea ei este foarte importanta pentru rezultatul final. Cu cat culoarea este mai inchisa, cu atat ea va fi mai gustoasa. Cauta printre ingrediente si ai grija sa nu contina zahar, pentru ca astfel iti va incurca masuratorile.

2. Ciocolata de calitate
Calitatea ciocolatei folosite va determina gustul compozitiei finale, in special cand o folosesti pentru decorarea tortului. Investeste intr-un sortiment mai bun.

3. Gustul
Daca vrei sa imbunatatesti gustul tortului, atunci poti sa adaugi jumatate de lingurita de sare de mare in compozitie.



4. Timpul de coacere
Prajiturile cu ciocolata sunt destul de sensibile, asa ca e important sa fii atent la ele, cat timp sunt in cuptor. Se pot arde foarte usor, deci verifica-le frecvent.

5. Stai departe de usa
Nu deschide usa cuptorului de multe ori, pentru a verifica tortul. Te poti uita pe geamul acestuia, pentru a-ti face o idee cand il poti testa cu o scobitoare. Nu deschide niciodata usa inainte ca tortul sa para gata.

6. Experimenteaza
Experimenteaza cu umpluturi si felul diferite de ciocolata. Ai putea sa variezi texturile atunci cand decorezi, sau ai putea sa incerci chiar sa te joci cu ingredientele.  

Autor:  Andreea Utza