Site coolinaria.ro

Apa, lapte, ulei sau faina de cocos?


Apa, lapte, ulei sau faina de cocos? Nuca de cocos a devenit din ce in ce mai populara si pe buna dreptate. Din ea se obtine apa de cocos, laptele de cocos, uleiul si untul de cocos, dar si faina de cocos. Iata beneficiile acestor alimente.

1. Uleiul de cocos
Uleiul de cocos se gaseste in foarte multe bunatati coapte, insa datorita continutul sau bogat in acizi saturati nu s-a bucurat de o popularitate prea mare, pana acum. El poate creste cantitatea de colesterol bun din corp, insa si pe cea rea. Ca sa gatesti cu uleiul de cocos, cauta-l prin supermarket in zona de uleiuri de gatit, deoarece exista mai multe tipuri, iar cele de uz cosmetic nu pot fi folosite in mancare.

2. Laptele de cocos
Laptele de cocos este facut din pulpa de cocos si apa. Totusi, nu trebuie sa-l confundam cu apa de cocos, care este mult mai saraca in calorii. Laptele de cocos are o consistenta mult mai cremoasa decat laptele obsinuit si contine 48 de grame de grasime per ceasca. Totusi, exista si variante mai light, care-ti permit sa consumi cu pana la 2/3 mai putine calorii si grasimi, fara sa renunti la savoare.



3. Apa de cocos
Apa de cocos a devenit foarte populara in ultimul timp, mai ales ca bautura naturala pentru sportivi. Este foarte buna ca sa te hidratezi atunci cand mergi la sala, deoarece este bogata in potasiu. Totusi, ai grija sa nu faci abuz, deoarece poti consuma prea multe calorii. Daca o cumperi de la supermarket, verifica lista de ingrediente si alege o varianta care sa nu contina zahar adaugat.

4. Faina de cocos
Faina de cocos este un mod sanatos prin care poti adauga aroma de cocos in dulciurile tale. Iar in ceea ce priveste beneficiile nutritionale, aceasta faine contine aproximativ 5 grame de fibre in doua linguri. In plus, este foarte buna pentru cei cu diabet, deoarece, odata adaugata in dulciuri, scade indicele glicemic.

5. Pulpa de cocos
Pulpa de cocos este opusul oricarui fruct obisnuit, deoarece este saraca in carbohidrati, insa este foarte bogata in grasimi. De aceea, trebuie sa ai foarte multa grija cand o consumi, sa nu faci abuz. De asemenea, este si bogata in calorii.

Autor:  Andreea Utza