Site coolinaria.ro

De ce sa cresti aloe vera


 De ce sa cresti aloe vera Aloe vera a fost folosita de-a lungul istoriei pentru a trata atat probleme externe, cat si interne. Gelul sau este cunoscut pentru tratarea inflamatiilor si arsurilor. Iata de ce ar trebui sa cresti o planta de aloe vera in casa ta.

1. Este bogata in vitamine
Aloe vera contine foarte multe vitamine. Printre acestea se numara: B1 ( importanta pentru metabolism), B2 (esentiala in sinteza de vitamine), B3 (reduce colesterolul rau), B6 (necesara pentru metabolismul amino acizilor), C (antioxidant, importanta pentru productia de colagen) si multe altele.

2. Sursa de minerale
Aloe vera contine calciu, care ajuta la sanatatea sistemului osos dar si a creierului si a vaselor de sange. Contine zinc, important pentru un sistem imunitar puternic, cupru pentru sanatatea cardiovasculara dar si fier, necesar in transportul oxigenului si a dioxidului de carbon. Este bogata si in potasiu si magneziu, esentiale pentru un creier sanatos si pentru transferul energiei prin organism.



3. Pentru par si piele
Gelul de aloe vera are foarte multe beneficii pentru par si piele. Este hidratant in mod natural, insa fara a fi unsuros. Contine antioxidanti, care ajuta la reducerea semnelor imbatranirii premature. In plus, ajuta si in cazul cicatricilor. Pentru par, este foarte utila daca ai probleme cu scalpul, fie ca e vorba de infectii sau de caderea parului. Nu in ultimul rand, este bogata in vitamina si minerale care intretin frumusetea si sanatatea parului.

4. Detoxifiant puternic
Datorita texturii ei gelatinoase, aloe vera ajuta la detoxifierea organismului atunci cand trece prin tractul digestiv. De asemenea, ajuta organismul in transportul fluidelor, deci te va sustine in eliminarea toxinelor prin transpiratie.

5. Contine amino acizi esentiali
Aloe vera este bogata in amino acizi, fiecare cu functia sa benefica pentru organism. Acestia contribuie la productia elastinei si colagenului, pentru o piele sanatoasa si frumoasa dar si la regenerarea tesuturilor musculare. Aduc beneficii si pentru ficat si sistemul cardiovascular. Nu in ultimul rand, are proprietati analgezice.

Autor:  Andreea Utza