Site coolinaria.ro

Deosebeste dietele sanatoase de cele daunatoare


Deosebeste dietele sanatoase de cele daunatoare Regulile unei diete de slabit sunt, in general, cam aceleasi. Mananca sanatos, moderat si fa miscare. Totusi, majoritatea vrem sa slabim repede si usor, iar acest lucru ne poate impinge spre diete mai putin bune pentru organismul nostru. Iata care sunt dietele care pot dauna sanatatii si care sunt cele potrivite.

1. Dietele de ”curatare”
Aceste diete se bazeaza pe consumul alimentelor lichide si limitarea celor solide. Se va obtine astfel un efect laxativ. Te va ajuta sa slabesti, insa nu este deloc o metoda sigura. Vei consuma mult prea putini nutrienti si ii vei face rau organismului tau. In plus, aceasta curatare poate degenera in diaree, urmata de lipsa de energie si dureri de cap.

2. Cat mai multe fibre
Fibrele sunt foarte satioase, de aceea sunt excelente pentru cei care incearca sa piarda in greutate. Ca sa slabesti, trebuie sa incerci sa consumi cam 30 de grame de fibre pe zi. Ca sa adaugi fibre in dieta ta, consuma cereale integrale, fasole dar si frute si legume. Totusi, nu exagera. Prea multe fibre pot duce la flatulenta si diaree.

3. Inainte de a merge la sala
E bine sa iei un snack sanatos inainte de a pleca la sala, deoarece o sa te ajute. In primul rand, iti va da un mic impuls de energie, ceea ce te va face mult mai productiv in timpul exercitiilor. Vei lucra mai mult si mai intens. Asta inseamna ca vei consuma si mai multe calorii. Ia un snack bogat in carbohidrati si sarac in fibre si grasimi, cum ar fi o banana.



4. Saritul peste mese
O metoda gresita si foarte daunatoare pentru organism. Oamenii tind sa sara peste mese, crezand ca vor face economie de calorii, insa se inseala. Cu cat iti infometezi mai mult organismul, cu atat el va tine de grasimile acumulate deja, deci iti va fi mai greu sa le dai jos. Daca mananci putin si des, iti va fi mai usor sa te lupti cu poftele greu de controlat si nu o sa te mai temi ca vei ceda in fata vreunei prajituri.

5. Hidratarea
Este esential sa bei apa, insa trebuie sa bei atat cat trebuie, nu sa faci abuz. Exista diete care iti spun exact cat sa bei, iar acelea nu sunt de incredere. Alte diete spun sa bei apa atunci cand ti-e foame, ca sa scapi de senzatie, insa nici acest truc nu e bun, deoarece te vei infometa. In plus, exista chiar supradoza de apa, care poate duce la dureri de cap si ameteli.

Autor:  Andreea Utza