Site coolinaria.ro

Ingrasatul in vacanta: nu te ingrijora


Ingrasatul in vacanta: nu te ingrijora Inainte cu cateva saptamani de a pleca in vacanta, majoritatea se chinuie cu diete pentru a da jos cateva kilograme si a arata cat mai bine in costumul de baie. Totusi, in timpul vacantei, nu e nevoie sa tii vreo dieta sau sa-ti faci prea multe griji in privinta ingrasarii. Iata de ce.

1. Nu te poti ingrasa prea mult
Orice ar spune miturile, nu poti sa te ingrasi 5 kilograme intr-o singura vacanta. Nu ti se va schimba masa corporala, ci vor avea loc alte modificari, mult mai superficiale. Gandeste-te ca nu poti sa iei atat de mult in greutate intr-o singura saptamana.

2. Crestearea in greutate nu va fi de durata
Faptul ca adopti o alta alimentatie cat timp esti in vacanta nu va avea un impact asupra alimentatiei de acasa. Odata ce te-ai intors, vei reveni la dieta obisnuita. Greutatea isi va reveni automat, deoarece corpul se va adapta situatiei. In doar cateva saptamani vei reveni la kilogramele initiale.



3. Retentia de apa
Daca, totusi, ti se pare ca te-ai ingrasat si nu mai incapi la fel de bine in haine, e din cauza retentiei de apa. Este ceva comun si obisnuit pentru vacante. Mancarurile pe care le consumi acolo tind sa fie mai sarate decat mananci acasa. Organismul va incerca sa-si echilibreze nivelul de sodiu si va retine mai multa apa. Dar retentia este temporara.

4. Consum mai mare de carbohidrati
Un alt motiv al retentiei de apa in vacanta este consumul mai mare de carbohidrati. Atunci cand ii consumam, majoritatea energiei se transforma intr-un tip de zahar numit glicogen. Fiecare molecula de glicogen este lipita de una de apa. Calatoriile in zonele calde sunt urmate, in general, de cresteri temporare in greutate.

Autor:  Andreea Utza