Site coolinaria.ro

Cateva lucruri despre alunele de padure


Cateva lucruri despre alunele de padure Alunele de padure cresc in climatele temperate din multe parti ale lumii, desi ele sunt native Europei si Asiei. In bucatarie, ele sunt utilizate in special pentru a face praline. Iata cateva lucruri interesante despre alunele de padure.

1. Uleiuri
Alunele de padure contin o multime de uleiuri esentiale, vitamine si minerale. Acestea contin peste 75 de procente de grasime monosaturata si mai putin de 4 procente de grasime saturata.

2. Vitamine
Sunt bogate in vitamina E, care va ajuta la prevenirea oxidarii grasimilor polisaturate. In plus, ele contin si vitamina A, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea cancerului. Desi foarte putine nuci contin vitamina A, alunele de padure se afla printre acestea.



3. Minerale
Contin o multime de minerale, in special mangan, seleniu si zinc. Aceste minerale, dar si calciul sau potasiul fac din alunele de padure un bun remediu pentru problemele cu colesterolul.

4. Problemele cu inima
Acest aliment contine si carotenoizi, flavonoizi si alti compusi specifici plantelor, care au un rol foarte important in reducerea riscului de boli de inima, cancer si alte boli cronice.

5. Efecte adverse
Alunele de padure sunt bune in general. Totusi, exista si oameni alergici, carora le provoaca mari probleme de sanatate. Oamenii care sunt alergici la arahide, polen sau nuci macadamia au sanse mai mari sa fie alergici si la alunele de padure, asa ca ai mare grija daca ai avut vreodata o astfel de problema.

Autor:  Andreea Utza