Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru salate cu paste


Sfaturi pentru salate cu paste Salatele cu paste sunt delicioase si hranitoare. In plus, sunt un inlocuitor perfect pentru retetele de paste cu sosuri grele, cu unt sau smantana. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa prepari salate cu paste perfecte.

1. Alege pastele potrivite
Atunci cand faci paste obisnuite, te gandesti mai intai la reteta, apoi alegi si tipul de paste pe care il vei folosi, in functie de sos. Sosurile usoare se potrivesc cu paste subtiri, mai delicate. In ceea ce priveste salatele, te poti juca mai mult cu formele. Cele mai bune sunt pennele rigate, insa poti experimente si cu alte paste asemanatoare.

2. Dressing-ul
De cele mai multe ori, sosurile pentru salate cu paste sunt doar vinaigrette sau pe baza de iaurt sau maioneza. Totusi, ar fi mai bine sa inlocuiesti maioneza cu iaurt degresat sau chiar cu ulei de masline. Vei scapa de o mare cantitate de calorii, dar si de grasimi saturate.



3. Nu gati prea mult pastele
Acest sfat se aplica in cazul oricarei retete de paste. E foarte important ca acestea sa fie gatite perfect. Daca le vei lasa prea mult la fiert, vor incepe sa se rupa, iar asta nu ar fi prea placut pentru salata. Daca nu le lasi destul, o sa fie mult prea tari. Tine minte ca pastele se intaresc putin atunci cand se racesc. Deoarece nu le vei servi cu so scald, ar fi bine sa le lasi putin mai mult la fiert decat de obicei,. Totusi, nu le lasa sa se destrame. Un minut in plus este de ajuns.

4. Condimenteaza
Spre deosebire de retetele calde, pastele reci pot parea fara gust, daca nu sunt asezonate si condimentate destul. Asta inseamna ca trebuie sa incepi asezonarea mai devreme. Pune sare in apa in care fierbi pastele. Nu uita sa gusti pe parcurs ce le pregatesti, ca sa stii sigur daca mai au nevoie de ceva sau nu. Ierburile sunt un mod excelent prin care sa dai gust salatei tale, fara sa adaugi calorii inutile.

5. Nu face salata cu mult timp inainte
Chiar daca vrei sa faci salate de paste mai devreme, ca sa economisesti timp, incearca sa rezisti acestei tentatii. Chiar daca poate rezsta cateva zile in frigider, cel mai bine e sa o mananci in ziua in care ai facut-o sau, cel mult, a doua zi. Cu cat stau mai mult in salata, pastele devin din ce in ce mai moi.

Autor:  Andreea Utza