Site coolinaria.ro

5 greseli comune si cum le reparam


5 greseli comune si cum le reparam Se poate intampla ca, in locul cinei mult visate, sa obtii un dezastru in bucatarie. Fie ca incerci o reteta noua sau ca ai inlocuit un ingredient, accidentele se pot intampla. Iata cele mai comune greseli si cum sa le repari:

1. Legume prea moi
De obicei, asta inseamna ca le-ai gatit prea mult, indifferent ca le-ai fiert sau ca le-ai copt. Nu le poti intari la loc, insa poti face un alt preparat din ele. Daca le-ai fiert, scurge apa din ele, apoi pune-le intr-un blender, alaturi de putin unt. Amesteca-le pana se fac pasta, apoi serveste-le ca o garnitura delicioasa si sanatoasa de piure de legume. De asemenea, poti adauga pasta obtinuta intr-o supa, ca sa obtii o consistenta mai cremoasa.

2. Mancare prea picanta
Ai exagerat cu pudra de chili, pentru ca nu stiai cat de picanta este? Din fericire, poti remedia aceasta situatie. Ca sa scapi de gustul foarte picant, poti adauga fie lactate, fie ceva dulce. Poti folosi iaurt, smantana sau lapte batut. Alimentele dulci pot fi si ele de ajutor, asa ca incearca sa pui fructe confiate sau cateva linguri de gem. Daca este inca prea picant, serveste preparatul ca garnitura sau sos.

3. Orez prea lipicios
Daca este doar putin lipicios si moale, s-ar putea sa-l poti salva daca-l clatesti cu apa rece. Foloseste-ti degetele pentru a separa boabele de orez. Totusi, daca este foarte moale si cleios, singura sansa este sa-l transformi intr-un alt preparat. Il poti amesteca cu branza si oua, ca sa faci niste mici tarte din orez. De asemenea, il poti amesteca cu legume sau carne si folosi pentru ardei umpluti.



4. Paste fierte prea mult
Ai uitat sa iei pastele de pe foc, iar acum sunt mult prea moi? Chiar daca nu le mai poti pregati cum ti-ai propus, le poti salva. Scurge-le bine, incalzeste niste ulei de masline intr-o tigaie si pune-le acolo. Amesteca-le bine prin ulei. Asezoneaza dupa gust si adauga niste branza rasa. Apoi adauga sosul preferat. De asemenea, le poti lasa sa se raceasca si folosi in supa, daca sunt mult prea moi pentru a fi mancate altfel.

5. Piure de cartofi lipicios
Nu doar orezul poate deveni cleios si neplacut, ci si piureul poate capata o consistenta nedorita. Pe acesta nu-l poti repara, dar poti rezolva cate ceva. Intinde-l intr-o tava, apoi adauga unt, branza rasa si putin pesmet. Baga-l la cuptor si scoate-l cand crusta devine crocanta. Serveste ca garnitura.

Autor:  Andreea Utza