Site coolinaria.ro

Dieta de sfarsit de august


Dieta de sfarsit de august Ne pregatim de sfarsitul lunii august, insa asta nu inseamna ca pietele vor inceta sa aduca produse proaspete. Din contra, aceasta perioada abunda in fructe delicioase, de sezon, excelente pentru a fi integrate in dieta de slabit.

1. Vinete
A venit timpul sa-ti pregatesti rezerva pentru iarna si sa te bucuri de niste retete cu vinete proaspete. Acestea sunt ideale pentru dietele vegetariene, deoarece adauga o textura bogata oricarei retete. Au putine calorii, de aceea nu trebuie sa-ti faci griji atunci cand le consumi. Nu vor dauna siluetei tale.

2. Nectarine
Piersicile pot parea pe sfarsite, insa nectarinele sunt inca aici si sunt foarte bune. Ele fac parte din aceeasi specie, insa nectarinele nu au acea „gena” care da pufuletul piersicilor. Le poti consuma ca atare sau le poti taia in felii mici si adauga in iaurt, pentru un mic dejun sau o gustare sanatoasa si cu putine calorii.

3. Afinele
Desi au aparut cu ceva timp in urma, afinele se pot gasi inca prin piete si ar fi pacat sa nu profiti. Stim deja ca sunt foarte sanatoase, pline de antioxidanti si alti nutrienti esentiali pentru organism. Si ele pot fi consumate ca atare, sau, ca in cazul piersicilor, adaugate intr-un iaurt.



4. Porumb
Toata lumea iubeste porumbul fiert. Vine timpul sa te bucuri si de acesta. In plus, porumbul poate fi gatit in multe feluri si integrat in diverse retete. Totusi, desi este foarte sanatos, nu trebuie sa faci abuz de el. Are mai multe calorii decat alte legume, de aceea e bine sa-l consumi moderat.

5. Ardei
Chiar daca se pot gasi tot timpul anului in supermarket, ardeii de acum sunt proaspeti si ii vei cumpara la un pret bun. In timpul iernii, pretul lor creste foarte mult, iar calitatea scade. Cumpara-i acum si foloseste-i pentru a da salatelor tale un gust delicios. Nu uita sa-ti faci si cateva provizii pentru iarna.

Autor:  Andreea Utza