Site coolinaria.ro

5 sfaturi pentru a gati cu iaurtul grecesc


5 sfaturi pentru a gati cu iaurtul grecesc Iaurtul grecesc este un aliment foarte sanatos, care poate fi consumat ca atare sau integrat in diverse retete. Totusi, atunci cand il folosesti pentru a inlocui smantana, de exemplu, nu te astepta sa se comporte la fel ca aceasta. Iata cinci sfaturi care sa te ajute sa gatesti cu iaurtul grecesc.

1. Alege iaurtul potrivit
Evident ca trebuie sa folosesti iaurt grecesc simplu, caci nu ai vrea sa pui iaurt cu capsuni peste cartofi sau paste. Al doilea lucru la care trebuie sa te gandesti este reteta ta. Ai nevoie de un iaurt mai gras sau te poti descurca la fel de bine si cu unul degresat? Iaurtul grecesc se gaseste in destul de multe optiuni, deci nu trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta.

2. Nu-l amesteca prea mult
Daca smanatana pentru gatit poate fi amestecata pana cand se prinde, iaurtul grecesc nu functioneaza la fel. Daca-l pui in mancare si amesteci prea mult, el se va subtia si chiar se va taia, lasandu-te cu o imagine deloc placuta. Nu-l bate si nu-l incorpora intr-un mod dur, si amesteca-l usor, pentru a-i pastra textura cremoasa si bogata.



3. Nu-l incalzi rapid
Daca-l pui direct pe foc, iaurtul grecesc se va separa in multe cocoloase. Poti evita aceasta intamplare neplacuta daca folosesti iaurt la temperatura camerei. Chiar si asa, obisnuieste-te sa-l adaugi abia la sfarsitu retetei, pentru rezultate optime.

4. Ce poti inlocui
Iaurtul grecesc poate inlocui cu succes laptele batut sau smantana, adica doua ingrediente pe care nu le ai intotdeauna in frigider. Insa, avand in vedere ca poate fi consumat si la micul dejun, iaurtul va fi mereu la indemana.

5. Ai grija la ustensile
Desi poate parea pretentios, iaurtul grecesc nu are reguli chiar atat de dure. Insa, una destul de importanta este folosirea ustensilelor potrivite. Nu folosi tigai, tavi sau alte instrumente din aluminiu. Aciditatea iaurtului tinde sa reactioneze neplacut la contactul cu metalul.

Autor:  Andreea Utza