Site coolinaria.ro

Ce poti face cu un borcan?


Ce poti face cu un borcan? Borcanele nu sunt doar pentru gemuri sau zacusca, ele pot fi foarte utile in bucatarie si nu numai. Iata cat de multe lucruri poti face cu borcanele nefolosite.

1. Transporta-ti briosele
Ai vrut vreodata sa iei o briosa cu tine la serviciu si ai ajuns cu ea sfaramata sau cel putin deformata? Ca sa ajungi cu ea intacta, foloseste un borcan mic. Va sta mult mai ferita si nu mai trebuie sa-ti faci griji ca se imprastie sau turteste prin geanta.

2. La microunde
Cat timp folosesti unul potrivit pentru microunde, un borcan te poate ajuta pentru diverse retete rapide. De exemplu, poti prepara o omleta foarte rapida. De asemenea, daca iti place sa faci mug cakes, afla ca le poti face si in borcane, nu doar in cani. In plus, e mai putin probabil ca umplutura sa dea pe afara.

3. Mancarea pentru serviciu
Nu doar briosele pot fi transportate cu borcane, ci pranzuri intregi sau gustari sanatoase. De exemplu, poti lua cu tine niste hummus si legume taiate fasii. Iti va fi mult mai usor sa le transporti si isi vor pastra si gustul proaspat. Tot in borcan poti sa transporti si ovazul cu lapte.



4. Suport pentru condimente
Daca nu-ti place sa-ti pastrezi condimentele in pungutele in care le-ai cumparat, atunci foloseste borcane. Ele sunt ideale si pentru ierburile uscate, indiferent ca le ai de la supermarket, plafar sau ca le-ai facut in casa.

5. Creste ierburi
Vrei sa cresti cateva condimente sau ierburi in casa? Borcanele pot deveni niste ghivece minunate. Foloseste o singura planta per borcan, dar ai grija sa le muti, daca devin prea mari si stau inghesuite.

Autor:  Andreea Utza