Site coolinaria.ro

5 moduri prin care poti transforma rosiile


5 moduri prin care poti transforma rosiile Rosiile sunt un ingredient nelipsit din majoritatea bucatariilor, indiferent daca le gasim sub forma proaspata, de suc sau sos. Iata cinci moduri prin care poti transforma rosiile, ca sa le pastrezi si sa le folosesti in diverse retete.

1. Pasta de tomate
Nu trebuie sa depinzi de supermarket pentru pasta de tomate, caci o poti face si tu acasa. Este esentiala pentru multe sosuri si supe, de aceea e bine sa o ai mereu la indemana. In plus, va fi mult mai gustoasa si sanatoasa, daca o vei prepara in casa.

2. Rosii deshidratate
Chiar daca le gasesti la magazin, de ce sa nu le faci acasa? Chiar daca nu le poti usca la soare, le poti face, mult mai usor, in cuptor. Nu vor rezista la fel de mult precum cele uscate, insa vor fi la fel de gustoase si vor avea o textura mai placuta. Tine minte sa le pastrezi in frigider.

3. Rosii la conserva
Un alt aliment pe care-l gasesti in orice magazin, dar pe care il poti face si tu. Rosiile la conserva sunt ideale atunci cand vrei sa prepari niste paste, dar pot fi adaugate si in diverse sosuri, mancaruri sau chiar supe. E bine sa ai rezerve in camara, pentru ca nu stii niciodata cand ai nevoie de ele.



4. Sos de rosii
Sosul de rosii este foarte bun pentru zilele cand nu ai timp sa gatesti si vrei ceva rapid pentru a pune peste paste. De asemenea, poate fi folosit si pentru pizza, ca o alternativa mult mai aromata si sanatoasa la ketchup.

5. Ketchup
Daca esti un fan inrait al ketchup-ului si il preferi in locul sosului de rosii, atunci nimic nu te opreste sa-l prepari si pe acesta acasa. E bine sa-l faci atunci cand rosiile sunt in plin sezon, deoarece va trebui sa cumperi o cantitate destul de mare. Daca le vei cumpara la timp, vei economisi bani, insa si gustul lor va fi mult mai proaspat si bun.

Autor:  Andreea Utza