Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru biscuitii cu ciocolata


Sfaturi pentru biscuitii cu ciocolata Biscuitii cu ciocolata sunt un desert foarte popular, dar si gustos. Chiar daca sunt destul de simplu de preparat, biscuitii au si ei cateva reguli. Iata care sunt acestea.

1. Foloseste unt sarat
Untul este un ingredient foarte important in biscuitii cu ciocolata. Intotdeauna este important sa cumperi ingrediente de calitate pentru prajiturille tale, iar untul nu face exceptie. Pentru acest desert, poti incerca sa folosesti unt sarat in locul untului clasic. Iti va accentua gustul de ciocolata din prajituri si le va face mult mai gustoase.

2. Temperatura
Untul trebuie intotdeauna sa fie la temperatura camerei atunci cand il folosesti. Lasa-l sa stea pe masa pentru cateva minute inainte sa te apuci de aluat. Reteta ta va avea de suferit intotdeauna daca folosesti unt direct de la frigider.



3. Ouale
Nu bate foarte mult ouale. Este de ajuns sa le bati doar cat sa incorporezi untul si zaharul. Daca exagerezi, prajitura va iesi tare, iar acest desert trebuie sa aiba o textura mai moale.

4. Ciocolata
Este important sa folosesti cat mai multe varietati de ciocolata. Cel putin doua, pentru a amesteca texturile si formele. De asemenea, combinatiile de gusturi nu au cum sa dea gres.

5. Aluatul lasat la frigider
Acest sfat nu trebuie urmat chiar intotdeauna. Totusi, atunci cand reteta specifica faptul ca aluatul trebuie pus la frigider, ar trebui sa o faci. In cazul in care aluatul nu este destul de compact il poti baga la frigider pana cand va deveni mai tare.  

Autor:  Andreea Utza