Site coolinaria.ro

5 greseli atunci cand prepari tocanita


5 greseli atunci cand prepari tocanita Tocanita nu este tocmai un preparat rapid, insa este delicioasa si hranitoare. Indiferent daca folosesti o reteta sau te ghidezi dupa sfaturile bunicii, ar fi bine sa ai in vedere urmatoarele greseli frecvente si sa le eviti.

1. Nu pune toate ingredientele deodata
Daca vei pune de la inceput legumele, risti sa se gateasca prea mult. Pune-le atunci cand mai ai 30-45 de minute pana la terminarea preparatului. Astfel, isi vor pastra textura usor crocanta si nu vor deveni apoase sau prea moi. In plus, nu te limita doar la legumele obisnuite, precum morcovi sau cartofi. Fii creativ si incearca arome noi, cum ar fi dovleacul sau chimenul dulce.

2. Nu lasa grasimea
Este normal sa vrei ca tocanita ta sa fie bogata, insa asta nu inseamna ca trebuie sa lasi toata grasimea in ea. Atunci cand aceasta se ridica la suprafata, ia-o cu lingura si arunc-o. Scapa de cat mai multa poti. Totusi, daca nu vrei sa consumi tocanita imediat, treci peste aceasta etapa. Odata pusa la frigider, grasimea de la suprafata se va intari si iti va fi mai usor sa scapi de ea.



3. Nu o lasa prea mult la fiert
Chiar daca pare imposibil, este o greseala frecventa. O tocanita care a fost lasata sa fiarba toata ziua nu este una reusita. Carnea va deveni uscata iar legumele moi si apoase. In functie de cat de multa pregatesti, tocanita nu trebuie sa stea pe foc mai mult de 2-3 ore.

4. Nu o ingrosa cu faina
Tocanita trebuie sa fie bogata, dupa cum am spus, insa nu trebuie sa o ingrosi folosind faina sau amidon. Daca folosesti cartofi, acestia vor actiona ca un agent de ingrosare natural. Daca, totusi, ai vrea un preparat mai gros, poti da carnea prin putina faina inainte sa o pregatesti.

5. Nu te sfii sa incerci arome noi
Nu trebuie sa te rezumi la reteta pe care o folosesti de fiecare data, mai ales daca este una simpla. Te poti juca cu aromele. De exemplu, incearca sa adaugi fasole sau legume verzi, alaturi de ierburi aromate, precum busuiocul, menta sau patrunjelul. Ca sa dai o aroma si mai bogata tocanitei, caramelizeaza ceapa inainte sa o adaugi. Poti folosi si ardei sau pudra de chili, daca vrei sa incerci un preparat mai picant.

Autor:  Andreea Utza