Site coolinaria.ro

Slabeste fara sa pierzi din masa musculara


Slabeste fara sa pierzi din masa musculara Atunci cand iti propui sa urmezi o dieta, vrei sa scapi de grasime si nu de masa musculara. Ei bine, dezvoltarea acesteia nu tine numai de sport, ci si de alimentatie. Cele doua sunt inseparabile, iar ca sa obtii rezultatele dorite trebuie sa fii cont de ele. Iata cum trebuie sa procedezi in cazul alimentatiei.

1. Slabitul si eliminarea grasimilor
Sa slabesti nu inseamna neaparat sa elimini grasimi. Scaderea in greutate poate fi cauzata si de eliminarea apei din organism sau, si mai rau, a masei musculare. Trebuie sa cunosti diferenta dintre cele doua. Ceea ce vrei sa elimini, cu adevarat, este grasimea in exces. Ca sa obtii acest lucru, trebuie sa aplici principiul de baza al oricarei diete: deficitul de calorii. Asta inseamna ca trebuie sa mananci mai putin decat consumi.

2. Hraneste-te inainte si dupa sport
E important sa ai o alimentatie corecta, mai ales atunci cand faci si sport frecvent. Mesele de dinainte de sport sunt la fel de importante ca cele de dupa. Ceea ce mananci inainte te va ajuta sa ai energie si sa arzi mai multa grasime. Masa de dupa este cea care va participa la recuperarea fortelor corpului. Inainte, dar si dupa sport, grupele importante de alimente pe care trebuie sa te concentrezi sunt carbohidratii si proteinele.



3. Consuma proteine
Un aport zilnic de proteine este esential pentru a pastra masa musculara. Nu conteaza atat de mult ora la care iei masa, suplimentele sau cat de putine calorii consumi. Calitatea alimentelor este cea mai importanta. Ca sa scapi de grasime,nu de muschi, trebuie sa mananci zilnic proteine. Chiar daca nu faci foarte mult sport, proteinele tot te vor ajuta sa dai jos din grasime. Alege-ti sursele potrivite pentru tine si concentreaza-te pe cele sanatoase. Carnea grasa nu e o alegere buna.

4. Nu reduce prea mult caloriile
Dupa cum am spus deja, ca sa slabesti trebuie sa creezi un deficit de calorii. Totusi, nu exagera. Ideea este sa reduci numarul de calorii, astfel incat organismul tau sa inceapa sa arda grasime, nu energie. Daca vei consuma prea putine calorii, corpul tau va ceda si iti va fi greu sa te descurci la sala. Asta inseamna ca vei pierde din forta si, implicit, din masa musculara. Incearca sa pastrezi un echilibru, pentru rezultate optime.

Autor:  Andreea Utza