Site coolinaria.ro

Spanac in 5 preparate gustoase


 Spanac in 5 preparate gustoase Spanacul este unul dintre alimentele pe care incepem sa le apreciem atunci cand crestem. Daca nu era preferatul nostru in copilarie, acum stim ca este foarte sanatos. In plus, el poate fi preparat in diverse feluri, astfel incat nu te vei plictisi niciodata de el. Iata cinci feluri gustoase si sanatoase in care spanacul poate fi integrat.

1. In supe
Spanacul este ideal pentru supe, deoarece se gateste repede, adauga o aroma deosebita, culoare si multe vitamine. Il poti adauga intr-o supa de rosii si o vei transforma intr-un preparat si mai sanatos decat este deja. De asemenea, spanacul poate fi chiar vedeta supei, daca preferi. O supa cremoasa de spanac este ideala pentru un pranz delicios.

2. In sosuri
Spanacul poate fi adaugat in multe sosuri, in special in cele pentru pizza sau paste. Cea mai buna varianta este sa-l integrezi in sosul pesto, alaturi de busuioc si putina menta proaspata. De asemenea, nu uita de usturoi, cateva nuci taiate marunt si suc de lamaie. Amesteca totul cu putin ulei de masline, pana capata o consistenta cremoasa. Dupa preferinte, poti adauga putin parmezan ras sau orice alt cascaval preferi.

3. In sufleuri sau tarte
Cine a spus ca nu poti coace spanacul? Este chiar o idee foarte buna, deoarece el poate fi integrat in multe sufleuri, placinte si tarte. Incearca un sufleu de spanac, cu putina branza. Sau, adauga-l in reteta ta preferata de tarta cu legume. Chiar daca suna ciudat, el poate fi integrat si in retetele pentru dulciuri, precum negrese sau checuri, insa in cantitati mici.



4. In paste
Spanacul poate fi pus si in paste, fie sub forma de sos, fie ca atare. Este un adaos excelent, deoarece va aduce multe beneficii nutritionale, dar si un gust delicios. Este ideal pentru lasagna sau ravioli. Merge foarte bine cu mozzarella sau tofu.

5. Ca umplutura
Deoarece nu are un gust foarte puternic, spanacul poate fi adaugat ca umplutura in diverse retete, pentru a oferi mai multe beneficii dar si mai multa textura mancarii. Daca iti plac ciupercile umplute, atunci incearca sa folosesti si putin spanac, data viitoare cand le prepari. Nu uita de sandwich-uri, caci spanacul le poate completa intr-un mod excelent.

Autor:  Andreea Utza