Site coolinaria.ro

Totul despre unturile din nuci


Totul despre unturile din nuci Unturile din nuci devin din ce in ce mai populare, datorita beneficiilor pe care le aduc sanatatii. Probabil ai observat untul de arahide prin magazine si te-ai intrebat cat de sanatos este. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceste alimente.

1. De ce sunt sanatoase
Unturile din nuci contin foarte multe substante benefice pentru organism. In primul rand, contin proteine, despre care stim deja ca sunt esentiale pentru o masa sanatoasa si satioasa. Pe langa proteine, contin si fibre, care te vor ajuta sa te simti satul si sa ai o digestie eficienta. Nu in ultimul rand, unturile din nuci contin grasimi sanatoase, vitamine, minerale dar si fitochimicale.

2. Untul de migdale este aliatul tau in dieta
Acesta este o sursa foarte buna de proteine si fibre si este cel mai sarac in calorii dintre toate unturile din nuci. Atat acesta, cat si midgalele simple pot juca un rol important intr-o dieta de slabit. Daca ai probleme cu pofta de dulciuri pe timpul zilei, atunci untul din migdale te poate ajuta, deoarece echilibreaza nivelul din zahar din sange pentru intreaga zi.

3. Lupta impotriva colesterolului rau
Toate unturile din nuci sunt ajutoare de nadejde impotriva colesterolului rau din organism. De exemplu, o lingura de unt de migdale pe zi reduce nivelul acestuia. Deoarece sunt bogate in grasimi sanatoase, aceste unturi sunt alegeri sigure pentru alimentatia ta.

4. Satisfac pofta de dulce
Unturile de nuci pot fi adaugate in deserturi sanatoase, care te vor tine departe de prajituri si ciocolata. De exemplu, daca ti-e pofta de ceva dulce, incearca o jumatate de banana unsa cu un unt la alegere. Pe deasupra, poti presara cativa fulgi de cocos. Va fi atat de delicios incat nici nu-ti vei da seama ca mananci o gustare sanatoasa.



5. Pot fi puse in sandwich-uri
Nu vorbim despre sandwich-urile cu unt de arahide si gem, ci despre cele obisnuite. Daca nu ai incercat niciodat sa adaugi unt de nuci in acestea, e timpul sa incerci. De asemenea, pot fi adaugate chiar si in mancaruri. Untul de arahide si cel de alune de padure pot fi folosite cu succes in preparatele pe baza de carne.



Autor:  Andreea Utza