Site coolinaria.ro

Cum gatim cu turmeric


Cum gatim cu turmeric Turmericul este un condiment care devine din ce in ce mai popular, datorita calitatilor sale deosebite. Este plin de beneficii nutritionale, lupta impotriva cancerului si poate fi adaugat in multe retete. Iata cateva moduri in care sa gatesti cu turmeric.

1. Ceai de turmeric
Cea mai simpla metoda de a folosi turmericul este sa prepari un ceai. Nu trebuie decat sa fierbi o cana de apa si apoi sa amesteci un sfert de lingurita de pudra de turmeric. Lasa la fiert pentru 10 minute si strecoare inainte sa bei. Poti adauga putina miere si suc de lamaie, pentru un gust mai bogat.

2. Un amestec de condimente
Turmericul poate fi amestecat cu putin piper negru si pudra de curry, iar apoi adaugat in orice reteta preferi. Daca doresti sa prepari pudra de curry in casa, atunci ai nevoie de 8 parti coriandru, 4 parti chimen macinat, o parte turmeric si putina paprika. Incearca acest amestec in supe, sosuri sau tocanite.

3. In smoothie-uri
Atunci cand iti prepari un smoothie pentru micul dejun, poti adauga un praf de turmeric. Nici macar nu ii vei simti gustul. In schimb, deoarece are un pigment foarte puternic, s-ar putea sa schimbe culoare bauturii tale. Desigur, poti pune turmeric si in sucuri, nu doar in smoothie-uri.



4. Legume de sezon
Daca vrei sa te bucuri de niste legume de sezon, atunci prepara-le in putin ulei de masline si presara turmeric pe deasupra. De asemenea, daca vrei sa le faci la cuptor, poti folosi si aici turmericul. Doar ai grija sa le mai amesteci din cand in cand, pentru a nu se arde.

5. Adauga culoare preparatelor tale
Ti s-a intamplat vreodata sa prepari o mancare si, desi este buna, parca nu are culoarea care trebuie? Turmericul poate fi folosit si pentru acest scop. Poate fi amestecat in preparatele cu orez, quinoa, piure de cartofi sau chiar oua. Nu va schimba gustul prea mult, insa va da o culoare mult mai vibranta.

Autor:  Andreea Utza